Print this page

Štefan Hríb ohlásil štart novej Lampy Zdroj: .týždeň

"S radosťou oznamujem, že už po dvoch mesiacoch od podrazu zo strany RTVS začíname s novým príbehom relácie Pod lampou," napísal v najnovšom čísle .týždňa Štefan Hríb.

 


Po nezhodách Štefana Hríba s Václavom Mikom RTVS nepredĺžila zmluvu na výrobu relácie. Hríb prostredníctvom .týždňa vyhlásil zbierku na pokračovanie Lampy mimo RTVS.

 

„Pochopili sme, že ak chceme robiť Lampu, nesmieme byť závislí od techniky a štúdií televízií. Spočítali sme minimálne náklady na kamery, svetlá, zvuk, réžiu a vhodný priestor a vyšla nám suma tridsaťtisíc eur," píše šéfredaktor .týždňa, podľa ktorého sa suma vyzbierala a minulý týždeň začali s nákupom techniky a riešením vlastného štúdia.

Odporúčame aj: Otvorený list vyše 150 osobností, v ktorom žiadajú pokračovanie relácie Pod lampou

Obnovená relácia Pod lampou pôjde na webe - uverejňovať ju budú koncom apríla každý štvrtok o 16.00 na stránke www.tyzden.com. Nebude spoplatnená. Prvá relácia o Islamskom štáte, ktorá bola natočená už v januári, sa na webe objaví 23. apríla. 30. apríla to bude diskusia o prvej sekunde nášho vesmíru s Jiřím Grygarom.

Odporúčame aj: Podrobnosti o spore medzi RTVS a Štefanom Hríbom

„V týchto dňoch hovoríme aj s jednou televíziou o práve na vysielanie vo štvrtok večer. Ideme tiež osloviť viaceré regionálne televízie," napísal moderátor relácie Štefan Hríb.

Pod lampou sa bude nakrúcať v Bratislave „v hudobnom klube, v renomovanom divadle, na krásnej streche a v našom novom štúdiu." Na niektorých diskusiách sa zúčastnia so svojimi otázkami aj diváci.

Približne raz mesačne plánujú s Lampou aj vycestovať - po Slovensku, do Prahy, do Brna a občas aj do širšieho zahraničia.

Výroba jednej relácie stojí okolo 3 000 eur, na stránke bude priestor pre dobrovoľný príspevok okolo 4 eur za každý mesiac sledovania Pod lampou.