Print this page

Nový denník odštartoval – ako Postoj Foto: Postoj

Niekoľko mesiacov avizovaný projekt konzervatívneho denníka vo štvrtok popoludní odštartoval.

 


Nevolá sa Konzervatívny denník, ako bolo pôvodne avizované, ale denník Postoj. Jeho šéfredaktorom je Fero Múčka, niekdajší zástupca šéfredaktora Trendu, komentátor denníka SME a zástupca šéfredaktora v .týždni. „Chceme vytvoriť vplyvné médium, ktoré sa bude kvalitne venovať politike, ekonomike, kultúre, náboženstvu a spoločenským otázkam a zároveň nebude pohŕdať ľuďmi, ktorí sa zúčastnili na referende o rodine alebo ktorí cítia, že život má cenu od svojho začiatku," píše v úvodnom komentári Múčka.

 

Redakčný tím internetového denníka je zložený z novinárov z redakcie katolíckeho webu postoy.sk a svetkrestanstva.sk, kde sa publikovali prvé články autorov denníka a tieto weby sú presmerované na postoj.sk. Súčasťou redakcie sú aj bývalí redaktori časopisu .týždeň Jozef Majchrák, Martin Hanus a Jaroslav Daniška.

Podrobnosti: Z .týždňa odchádzajú viacerí redaktori. Idú k novej konkurencii

Komentáre pre denník píše napríklad aj bývalý minister vnútra za KDH Vladimír Palko či poslanec OĽaNO Richrd Vašečka.

Vznik nového denníka ohlásili ľudia okolo webu postoy.sk vo februári krátko po referende o rodine. Zároveň spustili zbierku na štart – potrebná suma bola 80 tisíc eur. „Za týmto projektom nestojí žiadne veľké vydavateľstvo, inštitúcia, finančný žralok či milionári," píše Múčka.

Na príprave denníka sa podieľal aj bývalý hovorca Aliancie za rodinu a bývalý redaktor denníka Sme Peter Kremský, ešte pred štartom z projektu odišiel.

Web má okrem komentárov klasické podsekcie: Spravodajstvo, Politika, Spoločnosť, Kultúra a potom aj kategóriu Svet kresťanstva. Externým autorom umožňuje denník publikovať blogy. Medzi bežným spravodajstvom vychádzajú aj články z Tlačovej kancelárie Konferencie biskupov Slovenska.