Aj vy ste sa zapojili do súťaže o Range Rover zadarmo? Súťaž je podvrh

Print this page

Aj vy ste sa zapojili do súťaže o Range Rover zadarmo? Súťaž je podvrh Foto: Jon H./yelp

V minulosti to boli novučičké Volkswageny teraz tri vyblýskané autá značky Range Rover. Stačí si len vybrať medzi červenou alebo bielou verziou, samozrejme dať like pod status a zdieľať.

 


Na facebooku sa dnes celkom úspešne darí jednoduchému hoaxu - súťaži o autá zadarmo.

 

Nedávno založená facebooková stránka Range Rover / 2016 zverejnila takýto status: „Po prvýkrát v histórii na facebooku sme sa rozhodli darovať 3 autá Range Rover 2016. Šťastní víťazi budú náhodne vybraní 20. augusta 2016." Podmienkou účasti v súťaži je dať like stránke, zdieľať status a vybrať si farbu: bielu alebo červenú.

Už na prvý pohľad je zrejmé, že to nemá s automobilkou Jaguar Land Rover, ktorá autá vyrába, nič spoločné. Na jej oficiálnej stránke nie je o súťaži ani zmienka.
Stránka Rang Rover / 2016 vznikla len pred niekoľkými hodinami, no status má tisíce zdieľaní aj príspevkov. Nenájdete nikde žiadnu zmienku o správcovi, kontakty ani iné statusy.

Fotka autá so stuhou je z roku 2012, zobrazuje darček, ktorý kúpil v Kanade istý Jon H. svojej manželke.

"Naša spoločnosť T.O.P. Auto Slovakia, a.s, autorizovaný dovozca vozidiel Jaguar a Land Rover do SR vyhlasuje, že s uvedenou súťažou nemá nič spoločné. Upovedomili sme aj výrobcu, spoločnosť Jaguar Land Rover, ktorá potvrdila, že sa jedná o podvrh a zvažuje ďalšie právne kroky," povedal pre Omédiách.com Marketing & PR Manager T.O.P. AUTO Slovakia Radoslav Horečný.

Podobných hoaxov je neúrekom. Okrem like a zdieľania požadujú zvyčajne aj potvrdenie účasti telefonicky – na audiotextové číslo, kde nechajú telefonujúcich čakať niekoľko minút, aby bolo za čo platiť.
Na podobnú súťaž naleteli tisícky ľudí aj minulý rok, vtedy bolo v ponuke až 500 áut.

Aktualizácia 17.8.: Stránku Range Rover / 2016 Facebook zablokoval.