Print this page

Kaliňák sa rozhodol, že bude bloger. Už raz bol

Prvý blog ministra vnútra má po niekoľkých hodinách viac zdieľaní na Facebooku ako riadkov.

 


V súčasnosti najhorúcejší kandidát súčasnej vlády na odvolanie – minister vnútra Robert Kaliňák - si na blogovej platforme denníka SME zriadil blog. „Rozhodol som sa blogovať hlavne preto, aby som k niektorým veciam, ktoré sa týkajú rezortu ale aj bezpečnostnej problematiky či politiky zaujal stanovisko a boli tieto informácie podané komplexne a najmä bez toho, aby jednotlivé vyjadrenia niekto skreslil alebo vytrhol z kontextu," napísal v prvom krátkom článku s názvom Prečo som sa rozhodol blogovať.

 

V ďaľšom texte sa sťažuje, že aj napriek jeho ochote komunikovať s novinármi, nie vždy sa dostalo do novín to, čo povedal a ako si to predstavoval.

Aj keď si dnes minister zriadil nový blog s názvom robertkalinak.blog.sme.sk predsa len to nie je jeho prvý. Na sme.sk má ešte jeden kalinak.blog.sme.sk, kde posledný jeho text vyšiel v roku 2011 a zhodou okolností sa v ňom tiež venoval komunikácii s novinármi. Vyjadroval sa k zverejneniu telefonickej nahrávky jeho rozhovoru s novinárkou Pravdy. „O žiadny diktát nešlo teda ani v náznakoch. O čo išlo, bol súkromný rozhovor dlhoročného politika s dlhoročnou novinárkou, s ponukou témy, ktorej by sa redakcia mohla venovať, pretože išlo o zjavnú kauzu úradujúceho ministra obrany. Išlo teda o typ rozhovoru, akých medzi politikmi a novinármi prebieha nespočetné množstvo," napísal v roku 2011.

Kaliňák je hlavnou postavou kauzy Ladislava Bašternáka, podozrivého z daňových podvodov. Je to najväčšia kauza druhej a tretej Ficovej vlády. Odvolanie ministra vnútra žiada opozícia už niekoľko mesiacov.