Print this page

Premiérku prichytili, ako v parlamente loví pokémonov Ilustr.foto: FB @ernasolberg

Nórskou premiérku Ernu Solbergovú miestne médiá pristihli, ako v parlamente počas zasadnutia hrá hru Pokémon Go.

 

 

Nie je to prvýkrát, čo v nórskom zákonodarnom zbore načapali politika pri love pokemonov, upozornil britský denník The Guardian.

Premiérka Solbergová nedávno hľadala pokémonov aj v Bratislave. Po stretnutí s premiérom Robertom Ficom v auguste tohto roka si urobila prestávku a vybrala sa na lov.

Päťdesiatpäťročná konzervatívna politička svoju záľubu vtedy obhajovala v televízii tým, že naháňanie virtuálnych postavičiek si občas vyžiada aj desaťkilometrovú prechádzku.

Okrem Solbergovej je známou fanúšičkou hry v nórskom parlamente tiež predsedníčka Liberálnej strany Venstre, ktorá podporuje Solbergovej vládu, Trine Skei Grandeová. Médiá ju v auguste pristihli pri lovení pokemonov počas rokovaní o národnej bezpečnosti.

Kuriózne je, že Solbergovú teraz nachytali pri hre v okamihu, keď za rečníckym pultíkom stála práve Grandeová. "Počula, čo som hovorila. My ženy dokážeme robiť dve veci naraz," reagovala na Twitteri Grandeová.

Lovec pokémonov je aj medzi poslancami slovenského parlamentu – Martin Poliačik, ktorý kandidoval za stranu SaS.

Hra Pokémon Go sa odohráva na pomedzí reálneho a virtuálneho sveta. Prostredníctvom mobilných telefónov navádza hráčov na reálna miesta, kde zbierajú animované postavičky.