TASR sa ospravedlnila za status Erika Tomáša na profile Fica

TASR sa ospravedlnila za status Erika Tomáša na profile Fica Foto: FB Fico, Tomáš

Tlačová agentúra TASR má na spravodajskej stránke teraz.sk rubriku Politici na Facebooku, kde agregátor preberá statusy z verejných profilov politikov na facebooku.

 


Pred niekoľkými dňami agregátor prebral pri premiérovi Robertovi Ficovi takýto status:

 

Fico nie je z Humenného ale z Topoľčian. Z Humenného je jeho poradca pre médiá a poslanec Smeru-SD Erik Tomáš. Pri mene Fica sa tak objavil status Erika Tomáša. Printscreen z neho zverejnil poslanec Milan Krajniak.

TASR prebratú správu zmazala, vypla preberanie správ od Fica aj od Tomáša a zverejnila zvláštne ospravedlnenie: „Agregátor vyjadrení politikov na sociálnych sieťach Politici na facebooku kvôli technickej chybe uverejnil v januári pod hlavičkou premiéra Roberta Fica vyjadrenia z profilu jeho poradcu, poslanca Národnej rady Erika Tomáša," píše TASR. „Tento fakt je možné jednoducho overiť priamo na premiérovom profile, kde sa tieto statusy nenachádzajú. Ako premiérove boli uvedené len v našom agregátore. Profily premiéra aj poslanca Tomáša sme zaradili do Politikov na FB súčasne, čo môže súvisieť so vzniknutým problémom," píše TASR, s tým, že oba profily vráti späť „až po dôslednom preverení tejto príčiny."

Ako sa dostal status Tomáša k Ficovi?

„Chyba sa stala v TASR, ktorá ju aj jasne vysvetlila," reagoval Tomáš pre Omédiách.com.

Premiér má od jesene nový tím poradcov na čele s Erikom Tomášom. Zmeny sú aj v spôsobe komunikácie na facebookovej stránke premiéra. Pribúdajú na nej videá "neoficiálnych rozhovorov" Fica s ministrami, ako sa zabáva s deťmi pred školou, rozdáva koláče študentom či si umýva tvár v Dunaji.  Kto je adminom premiérovej facebookovej stránky Tomáš nepovedal: „Profil premiéra spravuje konkrétna osoba. Samozrejme ako šéf mediálneho tímu som gestorom všetkých výstupov predsedu vlády vrátane tých na sociálnych sieťach." dodal.