Televízia CNN spustila vysielanie správ na Snapchate

Televízia CNN spustila vysielanie správ na Snapchate

Televízia CNN spustila v pondelok dennú spravodajskú reláciu The Update (Aktuálne) na mobilnej aplikácii Snapchat.

 

 

S cieľom prilákať mladšiu generáciu každý deň uvedie najmenej päť udalostí z celého sveta, informovala agentúra Reuters.

CNN, NBC a ďalšie médiá vytvárajú viac digitálneho obsahu, aby prilákali takzvanú generáciu mileniálov, teda ľudí narodených pred koncom minulého tisícročia. Táto generácia čerpá informácie predovšetkým zo sociálnych sietí.

CNN mala v júli na počítačoch a mobilných telefónoch 42 miliónov unikátnych návštevníkov vo vekovej kategórii 18 až 34 rokov. To z nej robí už teraz jednotku medzi podobne zameranými poskytovateľmi, vyplýva to z údajov organizácie comScore.

Až za CNN je BuzzFeed a New York Times Digital. Avšak na Snapchate predstihol CNN kanál NBC. Na tejto platforme vysiela od júla relácia Stay Tuned (Zostaňte s nami) a už získal vyše 29 miliónov unikátnych divákov, z nich 60 percent je mladších ako 25 rokov a cez 40 percent reláciu sleduje najmenej trikrát týždenne.

The Update je prvou reláciou CNN na Snapchate.

Majiteľom aplikácie Snapchat je spoločnosť Snap. S jej akciami sa začalo na burze obchodovať tento rok 2. marca, doteraz sa im ale nedarí. Od tej doby oslabili asi o 44 percent.