Andrej Kiska na faceebooku: Premiér klame

Andrej Kiska na faceebooku: Premiér klame Reprofoto facebook A. Kiska

 Robert Fico na facebooku: Nalejme si čistého vína: tu je pravda, ako som sa dozvedel o daňovom škandále prezidenta.

 


Predseda vlády Robert Fico a prezident Andrej Kiska si posielajú cez médiá a sociálne siete vážne obvinenia.

 

Prestrelku medzi premiérom a prezidentom odštartovala nedeľná diskusia O 5 minút 12, kde Zuzana Wienk z Aliancie Fair-play povedala, že premiér detaily daňových problémov prezidenta poznal ešte pred tým, ako unikli informácie do médií z anonymného zdroja. Na augustovom stretnutí premiéra s mimovládkami, na ktorom bola prítomná aj Wienk, podľa jej slov premiér nesúhlasil s tým, aby šéfa úradu na ochranu oznamovateľov korupcie menoval prezident. Označil ho za nedôveryhodného, lebo aj s bratom sú daňoví podvodníci.
Fico do pár hodín po skončení relácie zvolal mimoriadnu tlačovú besedu, kde povedal, že informácie nemal zo žiadnych papierov, tvrdí, že o probléme s daňami mu povedal sám prezident. „Bolo to pred rokom v hoteli Bôrik v Bratislave v prítomnosti ďalších svedkov, keď mi povedal, že sa obrátil na prítomného predstaviteľa orgánu činného v trestnom konaní, aby mu pomohol vybaviť vec vratiek DPH v jeho a bratovej firme. Pôjdem bez akéhokoľvek zaváhania s týmto tvrdením na detektor lži. Odmietam, aby ma stále niekto do niečoho naťahoval a robil zodpovedného za všetko," povedal Fico.

Video zverejnil premiér aj na facebooku s takýmto komentárom: „Tak nalejme si čistého vína: tu je pravda o tom, ako som sa dozvedel o daňovom škandále prezidenta Kisku."

Dnes zverejnil reakciu na facebooku prezident Andrej Kiska, kde hovorí, že Fico klame: „To, čo premiér hovoril včera verejne a v auguste pred zástupcami mimovládnych organizácií neverejne, je lož. Premiér klame. Je to absolútna lož. Môžem len potvrdiť dnešné slová generálneho prokurátora, že nikdy som nič pre žiadnu moju spoločnosť u orgánov činných v trestnom konaní nevybavoval. A už keď som takto prinútený verejne rozprávať o našich rozhovoroch s predsedom vlády, je dôležité poznať celý príbeh. Pretože pán premiér vynechal zaujímavú časť," povedal Kiska.

Fico zverejnil po videu Kisku ďalšie vyhlásenie.