Sacha Baron Cohen chce zaplatiť pokutu za recesistov, ktorí sa v Kazachstane vyzliekli do jeho plaviek

Sacha Baron Cohen chce zaplatiť pokutu za recesistov, ktorí sa v Kazachstane vyzliekli do jeho plaviek Foto z filmu Borat

  Predstaviteľ fiktívneho reportéra Borata britský herec Sacha Baron Cohen sa ponúkol, že zaplatií pokutu za šesticu Čechov, ktorí sa v kazašskom Astane prezliekli do Boratových plaviek.

 

 

 Nedávny happening českých turistov skončil obvineniami z drobného výtržníctva a pokutou vo výške 23.000 tenge, teda asi 50 eur, pre každého.

"Moji priatelia, ktorých zatkli, pošlite mi vaše údaje a dôkaz, že ste to vy, a zaplatím vašu pokutu," napísal Cohen na svojom facebooku.

Incident vyvolal v Kazachstane vlnu kritických komentárov na miestnych sociálnych sieťach, kde väčšina užívateľov čin označila za nedôstojnú provokáciu.

V Kazachstane proti filmu o Boratovi s názvom Borat: Nakúkanie do americkej kultúry, boli niekoľkokrát protesty. Cohen vo filme o svojej fiktívnej domovine Kazachstane okrem iného tvrdil, že obľúbeným miestnym nápojom je tam fermentovaný konský moč, lietadlá riadia jednookí opití piloti a gayovia musia nosiť modré klobúky.