Facebook bude už aj pre deti, kontrolovať ho budú rodičia

Facebook bude už aj pre deti, kontrolovať ho budú rodičia Reprofoto youtube Josh Constine

  

Spoločnosť Facebook predstavila detskú aplikáciu na zasielanie správ a videí. Je určená deťom mladším ako 13 rokov, ktoré podľa pravidiel spoločnosti ešte nemôžu mať vlastný účet. Priateľov detí budú schvaľovať rodičia a služba bude bez reklamy, uviedla firma v pondelok.

Aplikácia Messenger Kids je určená pre prístroje typu iPhone, iPad a iPod Touch v Spojených štátoch. Verzia pre Android a tablety od Amazonu prídu neskôr, uviedla agentúra AP. Ide o zjednodušenú a uzamknutú verziu aplikácie, ktorú dnes Facebook ponúka deťom starším ako 13 rokov.

Pokiaľ si dieťa bude chcieť pridať nového kamaráta, budú to musieť schváliť rodičia oboch detí. Deti si potom budú môcť vymieňať správy, obrázky a viesť videochaty. Rodičia, a nie deti, tiež budú môcť správy mazať, uviedol server BBC. Firma sľúbila, že Messenger Kids zostane bez reklamy a nebude ani zhromažďovať dáta pre marketingové účely.

Podľa serveru BBC si tak Facebook pripúta vekovú skupinu šiestich až dvanásťročných ešte pred tým, než objavia snapchat alebo inú konkurenčnú sociálnu sieť. Zvyšuje si tým pravdepodobnosť, že neskôr ako násťroční a dospelí prejdú na klasický Facebook.