Print this page

YouTube prijme tisíce ľudí k odstraňovaniu škodlivého obsahu

Spoločnosť Alphabet, ktorá vlastní vyhľadávač Google a jeho prostredníctvom aj internetový portál na zdieľanie videí YouTube, zamestná viac pracovníkov.  

 

 

Budú prezerať a odstraňovať videá s násilníckym a extrémistickým obsahom. V rámci Googlu ich má budúci rok byť až 10.000, uviedla na svojom blogu šéfka YouTube Susan Wojcickiová. Kritici jej firmu vinili, že šíri dezinformácie, nenávistné komentáre a videá s obsahom škodlivým pre deti.

Wojcickiová napísala, že okrem zvýšenia počtu "strážcov" pracuje YouTube aj na strojovej technológii, ktorá škodlivý obsah automaticky označuje. Vďaka jej vývoju sú kontrolóri už teraz schopní odstraňovať takmer päťkrát viac videí ako predtým. Až 98 percent odstránených videí násilného obsahu teraz označuje algoritmus, cituje Wojcickiovú denník The Guardian.

Firma bude tiež uplatňovať prísnejšie kritériá a rozšíri tím recenzentov pre zadávanú reklamu. Minulý mesiac stiahli z YouTube a Googlu svoje inzeráty mnohé renomovanej firmy. Nepáčilo sa im, že sa ich reklama objavovala vedľa videí so sexuálnymi komentármi o deťoch.