Facebook zavádza ďalšiu novinku, uprednostní lokálne správy

Facebook zavádza ďalšiu novinku, uprednostní lokálne správy Reprofoto youtube Harvard University

 Spoločnosť Facebook bude na sociálnej sieti uprednostňovať lokálne správy.

 Novinka sa spúšťa v Spojených štátoch a v priebehu roka sa rozšíri do viacerých krajín, napísal na svojom facebookovom účte zakladateľ a šéf firmy Mark Zuckerberg.
Ide o súčasť snahy zapájať ľudí do života ich komunity, uviedol v rozhovore pre The Selma Times-Journal uverejnenom v pondelok, z ktorého cituje agentúra AP.

Ak teda užívateľ sleduje miestneho vydavateľa novín, alebo bude niektorý z jeho priateľov zdieľať miestnu správu, zobrazí sa v kanáli noviniek News Feed vyššie, citovala Zuckerberga agentúra Reuters.
Zuckerberg tvrdí, že sa tak rozhodol na základe toho, čo mu hovorili ľudia, ktorých stretával počas cesty, ktorú nedávno spolu s ženou podnikol naprieč spojenými štátmi.

Výskumy ukázali, že ľudia, ktorí čítajú správy o dianí vo svojej obci, sa v nej tiež viac angažujú a majú väčšiu snahu ju zlepšovať, povedal denníku Zuckerberg.

Facebook na svojom webe po kritike, že jeho algoritmy uprednostňujú zavádzajúce správy a dezinformácie, vykonal viacero zmien. Novinkový kanál News Feed, ktorý používateľom poskytuje prísun noviniek od "priateľov" alebo zo zvolených webových stránok novo uprednostňuje správy zdieľané priateľmi a rodinou. Nižší je tiež podiel reklamy.

Slovensko má však iné pravidlá, je súčasťou krajín, v ktorých Facebook testuje svoju novinku Prieskumník, ktorý sám určuje užívateľom, ktoré správy im ukáže a v akom poradí.

Odporúčame aj: Prinášame návod, ako vidieť na Facebooku všetko, čo chcete, a chronologicky. Bez Prieskumníka

Krok vyvolal obavy investorov. Tí sa domnievajú, že ľudia tak budú na facebooku tráviť menej času, pripomenula agentúra Reuters.