Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

 

K posledne menovanému pri tejto príležitosti vznikol aj špeciálne nový diel. Jeho služby ale budú drahšie ako konkurenčné Disney+ alebo Netflix.

HBO Max prichádza na trh v čase, keď je zvýšený dopyt po nových filmoch a seriáloch, pretože kvôli koronavírusovej kríze viac ľudí zostáva doma. Zároveň sa ale vinou opatrení proti pandémii znižujú príjmy potenciálnych zákazníkov novej služby.

Spoločnosť ponúkne viac ako desať tisíc hodín video obsahu z dielne štúdia Warner Bros a televízie HBO. Budú medzi nimi aj relácie pre deti, ako je zábavno vzdelávací Sesame Street (Sezam, otvor sa), alebo nová zábavná detská relácia The Not Too Late Show with Elmo, vytvorený pre HBO Max. Chýbať nebude ani vlastná baletná súťaž Legendary alebo nová karanténna kuchárska relácia s americkou herečkou a speváčkou Selenou Gomez.

Spoločnosť Walt Disney si za streamovaciu službu Disney+ mesačne účtuje 6,99 dolára a podľa posledných zverejnených údajov má okolo 50 miliónov predplatiteľov. Konkurenčný Netflix, ktorý mal v prvom štvrťroku takmer 183 miliónov platiacich zákazníkov, za svoju streamovaciu službu mesačne požaduje 12,99 dolára. Za HBO Max záujemca zaplatí 15 dolárov za mesiac. Služba HBO Max na Slovensku zatiaľ nie je dostupná.

HBO Max bude od stredy k dispozícii aj zákazníkom televízneho kanála YouTube, ktorý patrí spoločnosti Google.