Weby mnohých svetových médií zasiahol výpadok, vrátane CNN či Financial Times

Weby mnohých svetových médií zasiahol výpadok, vrátane CNN či Financial Times Ilustr. reprofoto youtube FBI

Internetové stránky niektorých médií zasiahol v utorok výpadok, ktorý s rôznou intenzitou ovplyvnil viac častí sveta. Týkalo sa to napríklad webov americkej agentúry Bloomberg, britského ekonomického denníka Financial Times (FT), britských novín The Guardian, amerických The New York Times (NYT), ale aj sociálne siete Reddit či webu televízie CNN. Informuje o tom agentúra Reuters. Príčiny pravdepodobne súvisia s technickými problémami amerického poskytovateľa cloudových služieb Fastly.

Problémy sa objavili aj napríklad pri webe americkej internetovej spoločnosti Amazon a podľa serveru televízie CNBC výpadok zasiahol aj internetové stránky britskej vlády gov.uk, rovnako ako weby Insider a The Verge. Niektorí používatelia sa tak nemohli prihlásiť.

Spoločnosť Fastly, ktorá má sídlo v San Franciscu, nahlásila technické problémy krátko pred poludním stredoeurópskeho času. Na svojom webe už zverejnila niekoľko aktualizácií, neskôr uviedla, že už pozná príčinu a pracuje na odstránení poruchy.

Ľudia, ktorí sa chceli prihlásiť napríklad k stránke CNN, dostali odozvu, že ide o neznámu doménu. Na problémy spoločnosti Fastly ukázal aj web Down Detector, ktorý monitoruje prevádzku na internete a zachytáva problémy.

Problémy s platformou Reddit nahlásilo viac ako 20.000 užívateľov, problémy so stránkami Amazon potom viac ako 2000 ľudí. Používatelia, ktorí k niektorým webom zasiahnutým výpadkom pristupovali z Británie alebo z niektorých častí Severnej Ameriky, dostávali chybové hlásenie 503 o neprístupnosti služby.