Vznikol nový web Fakt24.sk, je za ním Scandalist

Vznikol nový web Fakt24.sk, je za ním Scandalist Reprofoto: Fakt24.sk

Topky.sk, cas.sk a pluska.sk budú mať ďalšiu konkurenciu.

 


Vydavateľstvo Scandalist zo skupiny Scandal Media Group (SMG) v týchto dňoch na Slovensku spustilo nový bulvárny web FAKT24.sk. Podľa tlačovej správy vydavateľstva je to "spoločensko - bulvárny denník."
Šéfredaktorom nového webu je Štefan Šperka, ktorý v minulosti pracoval v Novom Čase aj Plus Jeden Deň.

Na titulnej strane sú typické bulvárne témy : hlavný článok rieši súkromie hudobníka, ďalší článok sa vracia k fotkám Fica s asistentkou v hoteli. Ďalšie články sú o postave Kristíny Kormúthovej, smrti otca speváčky Dary Rolins, zadržaní brata Zlatice Puškárovej.
Web prináša aj poradenské aj spotrebiteľské témy, ktoré zvyčajne ľahko prilákajú čitateľov, napríklad ako zvýšiť rodičovský príspevok. Články sú krátke, strohé. Obsah je rozdelený do podsekcií: Správy, Politika, Celebrity, Krimi, Šport, Štýl, Auto, Špeciály.

 

Layout FAKT24.sk, je totožný s jeho českým bratom Bleskově.cz, ktoré kúpila Scandal Media Group v roku 2015 od vydavateľstva Economie.

„V časoch, kedy sú v mediálnom biznise vydavateľstvá podelené medzi finančné skupiny, vstupujeme na trh ako absolútne nezávislý hráč. Našim hlavným cieľom je prinášať kauzy z oblasti politiky, šoubiznisu a zaujímavé celospoločenské témy o ktorých sa na Slovensku mlčí. Garantujeme, že „FAKT" za nami nie sú oligarchovia, ani politické subjekty," povedal Šperka.

FAKT24 je názov bulvárneho webu v Poľsku. Logo aj layout sú podobné. „S poľskou verziou FAKT24 máme totožný iba názov. Nie sme žiadnym spôsobom prepojení," povedal Šperka, ktorý vedia aj bulvárny web VIPstory.sk. Tím redakcie webu má zatiaľ 5 ľudí.

Do vydavateľstva Scandal Media Group patrí Bleskově.cz, instory.cz, vipstory.cz a ďalšie tématic-ké magazíny. Vydavateľstvo vlastnia podnikatelia Karel Vágner a Vítek Koldinský.

Do portfólia SMG patria tiež influence marketing agentúra zSocial Pie, ATL agentúra S! 360, agentúra na plánovanie a nákup digitálnych médií Programmatic Media, agentúra Scandal!, spoločnosť Scandalist, PR agentúra Fruit Factory, e-commerce projekt Bon Affaire a softvérová spoločnosť RedButton Technologies.

"Spustenie online denníku FAKT24.sk, by mala posilniť pozíciu digitálneho vydavateľstvo Scandalist na slovenskom trhu," píše vydavateľstvo.