Topky.sk si osvojili slovník kotlebovcov s pochodom úchylákov

Topky.sk si osvojili slovník kotlebovcov s pochodom úchylákov

V čase dnešného Dúhového pochodu, keď bola v Bratislave zároveň antiakcia strany ĽSNS Mariána Kotlebu, Topky.sk zverejnili na Facebooku status v duchu homofóbneho cítenia, aké majú fanúšikovia a členovia strany Kotlebu.

 

 

Na Facebooku dali fotku z akcie ĽSNS a k tomu status: Protest proti pochodu úchylákov v Bratislave. Status bulvárneho webu si všimol Denník N a upozornil, že takéto označenie pre pochod Pride prebrali od kotlebovcov, ktorí ho mali na plagátoch. 

Zdroj: FB Topky.sk / Reprofoto Denník N

Topky.sk po krátkom čase status prepísali.

Šéfredaktor webu Topky.sk sa k tomu nechcel vyjadrovať, je na dovolenke.
Na status reagovala marketingová manažérka Andrea Mlynárová zo spoločnosti Zoznam, pod ktorý bulvárny web Topky.sk patrí.

„Na FB Topky.sk bolo live stream video z protipochodu organizovaného stranou Kotleba- ĽSNS, ktoré nesie oficiálny, hoci hanlivý, názov "Protest proti pochodu úchylákov". Predmetom tohto konkrétneho videa bol výlučne tento antiprotest, ktorého oficiálny názov sme v statuse použili," povedala Mlynárová.

"Po pár minútach od publikácie sme však status zmenili z dôvodu, že názov nebol signifikovaný napr. úvodzovkami. Oprava nebola realizovaná na vonkajší podnet, ale bola výsledkom samoregulácie. Preto nerozumieme negatívnej medializácii zo strany Denníka N, ktorá je nielen neopodstatnená, ale navyše aj zavádzajúca," dodala.