Koncesionárske: RTVS zverejnila infolinku aj vzor čestného vyhlásenia

Koncesionárske: RTVS zverejnila infolinku aj vzor čestného vyhlásenia

Prinášame vzor čestného vyhlásenia, výšku poplatkov za infolinku aj manuál, potrebný pri uplatnení úľav z koncesionárskych poplatkov.

 

 

Pre tých, ktorí si chcú uplatniť oslobodenie od povinnosti platiť koncesionárske poplatky, alebo zákon im umožňuje platiť polovičnú sadzbu, alebo chcú platiť len za jedno odberné miesto. Môžu tak urobiť ešte niekoľko mesiacov. Generálny riaditeľ predĺžil termín predloženia dokladov do konca júna.

"Občania, ktorí v tejto predĺženej lehote preukážu svoje nároky na úľavu, získajú túto úľavu spätne od začiatku roka 2013. Po tomto termíne už nebude možné so spätnou platnosťou akýmkoľvek spôsobom uplatňovať predmetné úľavy," oznámila RTVS.
Kópie dokladov preukazujúce nárok na zmenu sadzby, resp. odhlásenie zasielajte na adresu:
RTVS, Odbor výberu úhrad, Mlynská dolina, 845 45 Bratislava s uvedením variabilného symbolu alebo evidenčného čísla SIPO.

Prečítajte si aj: Koncesionárske poplatky si môžu niektorí aj znížiť

RTVS spustila infolinku na pomoc občanom, ktorí si uplatňujú nárok na úľavy z platenia úhrady za služby verejnosti poskytované RTVS. Infolinka s telefónnym číslom 18288 je k dispozícii 7 dni v týždni od 8.00 do 20.00 hod.

* cena hovoru na skrátené číslo 18288 je podľa operátora:
Orange: 0,1439€/min
Telekom: 0,16€/min
O2: 0,21€/min
pevná sieť: 0,1295€/min
uvedené ceny sú konečné, vrátane DPH.

Pre zefektívnenie a zrýchlenie komunikácie bude možné doručovať potrebné dokumenty aj v elektronickej podobe na emailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. .