Print this page

René Parák odchádza z postu šéfa komunikácie O2 Slovakia Foto: O2 Slovakia

Dlhoročný šéf komunikácie spoločnosti O2 Slovakia René Parák ukončí k 31. októbru 2016 svoje pôsobenie na tejto pozícii.

 

 

„Do konca roka 2016 bude René Parák pôsobiť vo funkcii Predsedu správnej rady Férovej nadácie O2 a do marca 2017 ešte v pozícii externého konzultanta PR komunikácie spoločnosti O2," píše spoločnosť v tlačovej správe.

René Parák začínal ako PR manažér v TV Markíza. Do O2 prišiel v roku 2007, kde bol najprv hovorcom spoločnosti. Súčasnú pozíciu riaditeľa korporátnej komunikácie, v rámci ktorej zastrešoval internú aj externú komunikáciu O2 a CSR, zastával od marca 2011. Pred príchodom do O2 pracoval v KPMG Slovensko, predtým viedol marketingové oddelenie lyžiarskeho strediska Jasná Nízky Tatry.

Kam sa chystá? "Plánujem si najprv oddýchnuť. Do budúcna uvažujem skôr o vlastnom biznise," povedal Parák pre Omédiách.com.

„Komunikácia O2 pod vedením Reného Paráka priniesla dôraz na hodnoty férovosti, transparentnosti a jednoduchosti, rovnako ako aj produktové portfólio operátora," píše spoločnosť. Firma zatiaľ neoznámila, kto bude šéfovať komunikácii po Parákovi.

René Parák získal viacero cien za PR komunikáciu. Za rôzne kampane získal tri prvé, dve druhé a dve tretie miesta a niekoľko shortlistov v súťaži PROKOP, ktorá je od roku 2010 každoročne vyhlasovaná Asociáciou public relations Slovenskej republiky.

Zároveň je René Parák prvým nositeľom ocenenia PR osobnosť roka na Slovensku. Túto cenu mu udelila odborná porota v roku 2013 za kontinuálne posilňovanie vplyvu PR v rámci komunikačného mixu firmy a jeho dôveru v efektívnosť public relations.