Print this page

Hovorcovia Schustera riadia školy pre budúcich novinárov Foto: LIC

Jozef Leikert je novým dekanom Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy, Ján Füle je riaditeľom Akadémie médií.

 



Fakulta masmédií Paneurópskej vysokej školy má nového dekana. Po odchode Samuela Brečku sa novým dekanom stal publicista a spisovateľ Jozef Leikert, informuje školský časopis fakulty Like magazín. V rokoch 2000-04 pracoval v Kancelárii prezidenta. Bol riaditeľ tlačového odboru prezidenta Rudolfa Schustera, jeho hovorca a neskôr poradca. 

 

Aj  publicista a bývalý šéf Slovenského syndikátu novinárov Ján Füle bol istý čas hovorcom a riaditeľom Mediálneho odboru Kancelárie prezidenta Rudolfa Schustera. Dnes je riaditeľom Akadémie médií.

Jozef Leikert sa narodil v roku 1955 v Zlatých Moravciach. Vyštudoval žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.
V minulosti pracoval v Slovenskom rozhlase, Smene, Pravde. Bol šéfredaktorom Gama magazínu. Pracoval aj ako vedecký pracovník Historického ústavu SAV. Odkiaľ v roku 2000 odišiel pracovať do Kancelárie prezidenta. Osem rokov viedol Katedru kulturológie Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Bol predsedom Asociácie organizácií spisovateľov Slovenska, v súčasnosti je predsedom Klubu spisovateľov literatúry faktu na Slovensku.
Je autorom 27 kníh odbornej literatúry a literatúry faktu.