Print this page

Panta Rhei pripravila darček pre čitateľov: Medzi nimi Vagoviča, Homolovú-Tóthovú či Červenáka Foto: Panta Rhei

Marec je mesiacom knihy. Sieť kníhkupectiev Panta Rhei sa rozhodla osláviť tento mesiac podporou slovenských spisovateľov. „My v Panta Rhei vieme, aké množstvo výborných spisovateľov na Slovensku tvorí. Našim cieľom je vyzdvihnúť kvalitu slovenských autorov a podporiť menej známych a začínajúcich spisovateľov," povedal generálny riaditeľ Panta Rhei Miloš Božek.

 

 

Počas marca Panta Rhei venuje dielam slovenských autorov v kníhkupectvách popredné miesta. Zákazník pri vstupe do kníhkupectva tak priam narazí na pyramídy kníh s označením Mesiac slovenských spisovateľov. Okrem podpory vo forme kúpi knihy sa čitatelia navyše môžu stretnúť so svojimi obľúbenými spisovateľmi aj prostredníctvom besied po Slovensku. Kníhkupectvá Panta Rhei v Košiciach, Banskej Bystrici, Trnave a Bratislave počas tohto mesiaca privítajú najobľúbenejších slovenských spisovateľov, ktorí sa spolu s moderátorom - literárnym kritikom Dadom Nagyom dozvedia niečo viac o živote spisovateľa a o písaní kníh.

Panta Rhei Awards 2016

Počas mesiaca marec sa čitatelia môžu zapojiť aj do online hlasovania a vybrať svojho obľúbeného spisovateľa či dielo v kategóriách: slovenský spisovateľ, spisovateľka, knižný debutant, detská či mládežnícka kniha roka 2016 a vyhrať hodnotné ceny: 3x 1000€ poukaz na zájazd od CK Satur, 10x poukaz v hodnote 30€ do Panta Rhei a 50x smaltovaný hrnček. Slávnostné odovzdávanie cien víťazom a teda najobľúbenejším slovenským spisovateľom a dielam za rok 2016 - PantaRhei Awards sa uskutoční 30. marca 2017, o 19.30 h. Podujatie budú môcť sledovať aj čitatelia a hlasujúci, a to prostredníctvom live prenosu na www.joj.sk. Večer bude sprevádzať moderátorka, herečka a zároveň víťazka Panta Rhei Awards 2015 v kategórii Slovenský knižný debutant Kristína Farkašová. Súčasťou budú zaujímavé hudobné a tanečné vystúpenia.

„Čítajme slovenských spisovateľov a objavujme kvalitu slovenských kníh," hovorí Lukáš Bonk, marketingový riaditeľ

Panta Rhei Awards je knižne odovzdávanie, ktoré pripravuje sieť kníhkupectiev už osmy rok. Okrem kategórií, v ktorých o výsledkoch rozhodnú čitatelia, sa dozvieme aj aká bola najpredávanejšia kniha roka 2016 a výhercov kategórií Cena Literárnej Akadémie a Sieň slávy Panta Rhei, o ktorých rozhodne odborná porota v zložení Dado Nagy, šéfredaktor Magazínu o knihách Martin Kasarda, publicista Róbert Kotian, riaditeľka Literárneho informačného centra Miroslava Vallová a šéfredaktor Knižnej Revue Matúš Mikšík. V kategórii Sieň Slávy Panta Rhei sa do poroty zapojí aj Miloš Božek.

ZOZNAM BESIED V PANTA RHEI V RÁMCI MESIACA SLOVENSKÝCH SPISOVATEĽOV:

 

 

· 15.3.2017, 18:00, EUROPA Banská Bystrica

Beseda s Jurajom Červenákom
Prinášame vám besedu s úspešným autorom Jurajom Červenákom, nominantom na Panta Rhei Awards v kategórii Slovenský spisovateľ roka.
https://www.facebook.com/events/1421238124565028/

• 20.3.2017, 18:00, Poštová ulica Bratislava

Beseda s Markom Thelenom
Kto sa skrýva za menom Marko Thelen, úspešným autorom kníh Krvavá karikatúra a Dlhé tiene Karibiku? Stretnite sa so spisovateľom píšucim pod pseudonymom.
https://www.facebook.com/events/1462295977175116/

• 22.3.2017, 18:00, CITY ARENA Trnava

Beseda s najobľúbenejšími spisovateľkami kníh pre mládež
Stretnite sa so spisovateľkami Zuzkou Šulajovou, Janou Šulkovou a Andreou Gregušovou, nominantkami na Panta Rhei Awards v kategórii Slovenská mládežnícka kniha roka.
https://www.facebook.com/events/1255956131162578/

• 28.3.2017, 18:00, Poštová ulica Bratislava

Beseda s Veronikou Homolovou Tóthovou a Marekom Vagovičom

Prinášame vám besedu s úspešnými knižnými debutantmi, redaktormi Veronikou Homolovou Tóthovou autorkou knihy Mengeleho dievča a Marekom Vagovičom autorom debutu Vlastnou hlavou. Obaja autori sú zároveň nominovaní na Panta Rhei Awards v kategórii Slovenský knižný debutant roka.
https://www.facebook.com/events/1263468050439851/

 

Viac o podujatiach nájdete na: http://www.pantarhei.sk/kalendar-podujati
Kto získa ocenenie slovenský spisovateľ roka? Hlasujte a vyhrajte skvelé ceny www.awards.sk