Print this page

Choleva skončil v Slovenskej pošte, chystá sa na prácu čističa Foto: Denník N

Spoluzakladateľ Vrtieť psom po troch mesiacoch skončil v Slovenskej pošte.

 

 

Radovan Choleva minulý rok ukončil spoluprácu s Denníkom N, pre ktorý pripravoval komentovaný výber udalostí dňa Newsfilter, predtým pracoval pre stranu Sieť.

Na začiatku januára nastúpil na pozíciu vedúceho odboru komunikácie na Slovenskej pošte, kde nahradil Ivetu Dorčákovú, ktorá šla na materskú dovolenku.

Choleva sa dlho v Slovenskej pošte neohrial. „Myslel som si, že si na nejaký čas oddýchnem od politiky a tiež sa prvýkrát v živote pozriem aj do korporátneho prostredia. Ako som ale zistil, záujem o politiku vypnúť nedokážem a mimo nej ma to ani nebaví, ani nenapĺňa. Áno, stačili mi na to tri mesiace skúšobnej doby," napísal na facebooku.

Zároveň oznámil, že zakladá komunikačnú spoločnosť s názvom Winston Wolf. Rovnaké meno má aj postava v gangsterskej čiernej komédii Pulp Fiction. Bol to tzv. čistič, ktorý pracoval pre mafiánskeho bosa a špecializoval sa na upratovanie mŕtvych tiel. Choleva si zároveň cez víkend zmenil na facebooku titulnú fotografiu, ktorá štylizáciou pripomína postavu čističa z Pulp Fiction.

Foto: FB Radovana Cholevu a postava Wolfa z Pulp Fiction

V obchodnom registri zverejnenom na internete je Cholevovo meno spojené zatiaľ len s Vrtieť psom. Žiadná iná firma tam nie je.

Odporúčame aj: Lengyel a zakladateľ Vrtieť psom ohlásili spoluprácu

Slovenská pošta odchod Cholevu potvrdila.

Radovan Choleva začínal ako novinár v TASR a TA3. Neskôr bol poslaneckým asistentom a poradcom starostky Tatiany Rosovej (SDKÚ), či šéfom tlačového oddelenia bratislavského župana Pavla Freša (SDKÚ). V roku 2013 vznikla s.r.o. s názvom Vrtieť psom, kde boli a stále sú spoločníkmi Choleva a matka Michala Hlaváča Mária Hlaváčová. Hlaváč v súčasnosti radí Erikovi Tomášovi na Úrade vlády a spolupracuje s Martinom Lengyelom.  Choleva spolupracoval v minulosti na rôznych kampaniach politikov - napríklad na kampani primátora Iva Nesrovnala.