Print this page

Slovenská sporiteľňa si vybrala dve reklamné agentúry Foto: Zaraguza

Slovenská sporiteľňa si vo výberovom konaní vybrala dve nové reklamné agentúry, ktoré budú od mája spoluvytvárať jej marketingovú komunikáciu. Víťazmi tendra sa stali agentúry Jung von Matt/DONAU a Zaraguza.

 

 

Po pätnástich rokoch sa končí reklamná spolupráca medzi Slovenskou sporiteľňou a agentúrou Creo / Young & Rubican, ktorej banka ďakuje za spoluprácu.

„Aj keď viac ako dvojmesačný tender priniesol výsledok, ktorý sme na jeho začiatku neočakávali, sme s ním veľmi spokojní. Rozhodli sme sa skĺbiť skúsenosti agentúry Jung von Matt s brandovou komunikáciou a riadením značky Erste so skvelou kreatívou a znalosťami domáceho prostredia, ktorými disponuje Zaraguza. Jednoducho, vybrali sme si hrozienka z koláča," hodnotí výsledky Juraj Barta, riaditeľ odboru digitálneho bankovníctva a marketingu Slovenskej sporiteľne.

Jung von Matt/DONAU pracuje pre skupinu Erste v Rakúsku od roku 2013.

Na Slovensku bude brandovou agentúrou a bude tak udávať tón strategickej komunikácie značky Slovenská sporiteľňa. „Mimoriadne si vážime, že Slovenská sporiteľňa si nás vybrala, aby sme jej značku vniesli do novej éry komunikácie. Sme presvedčení, že v súčasnej dobe sa banky z pohľadu klienta nestávajú zaujímavé len kvôli vynikajúcim produktom, ale preto, že mu dokážu byť partnerom na osobnej úrovni a prinášať individuálne riešenia. Našim cieľom v Slovenskej sporiteľni je priniesť toto posolstvo zabalené do výnimočne kreatívnych ideí," uviedol Martin Radjaby-Rasset, výkonný riaditeľ agentúry Jung von Matt/DONAU.

Zaraguza bude kreatívnou agentúrou banky. Zodpovedať bude za stratégiu, návrh a exekúciu jej kampaní vrátane digitálu v rozsahu 360 stupňov. „S bankovým sektorom spolupracujeme už od nášho vzniku a práca pre najväčšiu banku na Slovensku v úlohe agentúry zabezpečujúcej reklamný fullservis je preto pre nás cťou a zároveň potvrdením našej snahy zamerať sa najmä na dlhodobé partnerstvá s klientmi," povedal za Zaraguzu jej generálny riaditeľ Martin Blaško.