Print this page

Nezmeškajte nové možnosti, ktoré vás posunú k vysnenej kariére Foto: PEVŠ

Paneurópska vysoká škola prináša od akademického roka 2017/2018 niekoľko pokrokových noviniek. Patrí medzi ne aj nový program Medzinárodné vzťahy a diplomacia alebo online štúdium práva. Prihlášky je možné podať len do 22.9.2017.

 

 

Študujte diplomaciu po slovensky alebo anglicky

Diplomacia je umenie vedieť rokovať, zastupovať svoju krajinu a chrániť jej záujmy podľa zásad medzinárodného práva. Na uplatnenie v službách diplomacie či európskych a medzinárodných inštitúciách sú však potrebné kvalifikované vedomosti týkajúce sa svetového, európskeho i domáceho diania.

Paneurópska vysoká škola (PEVŠ) ako prvá slovenská vysoká škola otvára na Fakulte práva PEVŠ nový študijný program Medzinárodné vzťahy a diplomacia. Bakalársky stupeň vysokoškolského vzdelania je otvorený v dennej aj externej forme, denné štúdium trvá 3 roky a externé štúdium 4 roky. Absolvent môže ďalej pokračovať v magisterskom štúdiu.

Štúdium je možné absolvovať v slovenskom jazyku s výberom voliteľných predmetov v angličtine, alebo čisto v anglickom jazyku, vďaka čomu bude absolvent vedieť používať minimálne jeden svetový jazyk v odbornej komunikácii. Počas štúdia získa znalosti z oblasti politológie, práva, ekonómie, či dejín, ktoré mu sprostredkujú svetovo uznávaní odborníci zo Slovenska i zahraničia.

Prednášať príde aj bývalý rakúsky prezident

Paneurópska vysoká škola vždy kladie počas výučby dôraz na praktickú výučbu, osobitne na seminároch riešením modelových situácií a praktických príkladov. Prepojenie teórie s praxou študent získava mimoriadnymi prednáškami odborníkov z praxe, najmä z Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, ale aj zahraničných a slovenských štátnikov, či profesionálov pôsobiacich v diplomacii. Napríklad už 28. septembra bude študentom prednášať bývalý rakúsky prezident Heinz Fischer.

Cena denného aj externého štúdia je 1 100 EUR za rok pre bilingválne slovensko-anglické štúdium a pre anglické štúdium 2 100 EUR za rok - Prosperita Holding podporí všetkých študentov prvého ročníka štipendiom vo výške 1 500 EUR. Vďaka výborným výsledkom študenti vedia podstatne ušetriť aj v ďalších ročníkoch, keďže spoločnosť Prosperita Holding, a.s., udeľuje štipendium pre 10% študentov oboch programov (slovensko-anglický, anglický) vo výške 1 500 EUR.

Možnosť študovať z domu

Na Fakulte práva PEVŠ od akademického roka 2017/2018 ponúkame možnosť sledovania prednášok online. Nový modul online podpory zefektívni štúdium a ušetrí študentom čas. Vzdelávať sa totiž v tomto prípade môžu priamo z domu či práce a za prednáškami nemusia cestovať do bratislavského sídla školy. Kvalita štúdia a podmienky na jeho úspešné absolvovanie ostávajú bez zmeny.

Online podpora umožní, aby študenti v prípade neúčasti na prednáškach mohli získať všetky potrebné informácie a nevymeškávali. K dispozícii im budú aj všetky online zdroje PEVŠ, vrátane prístupu do knižnice, k elektronickým vedeckým databázam, právnemu informačnému systému C.H. BECK. Taktiež konzultácie svojich akademických a študijných otázok môžu vykonávať prostredníctvom elektronických komunikačných kanálov.
Semináre (uplatňujú sa v prípade dennej formy štúdia), postupové skúšky aj štátne skúšky, vrátane obhajob záverečných prác je potrebné absolvovať v sídle školy v Bratislave.

Viac informácií nájdete na www.paneurouni.com.