Print this page

Slovak Telekom získal ocenenie Best in Test za mobilné siete na Slovensku už piaty raz po sebe za tri roky

Slovak Telekom potvrdil najlepšie výsledky v hlasových i dátových kategóriách vo všetkých kategóriách.

 

 

Slovak Telekom dosiahol ďalší míľnik v prestížnych testoch sietí spoločnosti P3 Communications. Stal sa jediným a prvým slovenským operátorom, ktorý získal ocenenie Best in Test od P3 Communications po piaty raz po sebe za tri roky. P3 je nezávislá konzultačná spoločnosť realizujúca certifikované merania mobilných sietí na celom svete.

Po získaní Best in Test certifikátov za posledné dva roky Slovak Telekom vylepšil svoje siete, rozšíril ich pokrytie vrátane LTE-A expanzie do viacerých lokalít a implementoval technológiu VoLTE.

Telekom má naďalej najlepšie výsledky na Slovensku

Podľa nezávislých meraní P3 Communications dosiahol Slovak Telekom najlepšie výsledky v celkovom teste, získal najviac bodov a certifikát Best in Test.

Opäť boli do testu zapojené všetky štyri slovenské siete a Slovak Telekom získal v teste až 887 bodov, ostatní operátori získali spolu 829, 674 a 463 bodov. Je to najvyšší počet bodov, aký Slovak Telekom doposiaľ v teste získal.

Výsledok P3 testu potvrdil úspech Slovak Telekom v dosahovaní vysokých hodnôt vo veľkých i malých mestách a kvalitu potvrdil i na cestách počas testu.

„Toto je bezprecedentný úspech pre mobilné siete Slovak Telekomu a som skutočne rád, že sme vyhrali test po piaty raz. Vyhrať raz alebo dva razy môže byť náhoda, ale päť ráz po sebe je viac ako iba zhoda okolností. Je to dôkaz, že horlivosť a záväzok, ktoré náš tím preukázal v posledných rokoch v snahe priniesť najlepšiu zákaznícku skúsenosť i kvalitu služieb, sa napokon vyplatil. Slovak Telekom dosiahlo úspech cez pokračujúce zlepšenia a rozšírenia i cez postupný pozicioning trhového inovátora uvádzajúce nové technológie ako LTE-Advanced či špeciálne ukážky. Neinvestujeme iba do nových funkcií, ale berieme si poznatky z minulých testov a vylepšujeme zákaznícku skúsenosť, čo sa potvrdilo najvyšším skóre v teste vôbec. Tento výsledok jasne potvrdil, že naše siete patria medzi najlepšie na svete," uviedol Branimir Marič, výkonný riaditeľ pre technológie a siete spoločnosti Slovak Telekom.

Marič zároveň dodal: „Najdôležitejší odkaz pre zákazníkov znie: 'ako Telekom zákazník máte excelentnú kvalitu služieb na slovenskom trhu'. Neponúkame iba najkvalitnejšie pokrytie, ale aj najvyššiu kvalitu hlasu, najkratší čas spojenia hovorov, najvyššiu spoľahlivosť pri uskutočnení hovorov, najlepšie rýchlosti pri sťahovaní i odosielaní dát, najrýchlejšie reakčné časy, doby sťahovania či sledovanie YouTube. P3 Communications test dokázal, že ST má najlepšiu zákaznícku skúsenosť na celom Slovensku: vo veľkých i malých mestách, aj na cestách."

Telekom znova vyhral obe kategórie

Podľa meraní P3 Communications Slovak Telekom získal najvyššie skóre v oboch hlavných kategóriách: hlasové i dátové služby.

Silné výsledky v hlasových službách boli zaznamenané vo všetkých kategóriách a Slovak Telekom v nich potvrdil:

  • vynikajúcu spoľahlivosť hovorov vo väčších i menších mestách, aj na cestách v porovnaní so všetkými súpermi
  • najkratší čas spojenia oproti konkurencii vo všetkých oblastiach
  • najlepšiu kvalitu hovorov spomedzi všetkých operátorov
  • plnú funkčnosť VoLTE, vrátane fungovania v náročných podmienkach a dosahovania veľmi krátkeho času spojenia

Merania dátových služieb priniesli najlepšie výsledky pre Slovak Telekom vo všetkých kategóriách: veľké i malé mestá, aj na cestách. Navyše výsledky testu potvrdili:

  • Slovak Telekom získal najlepšie skóre v každej kategórii vo všetkých regiónoch (prezeranie stránok, sťahovanie a posielanie súborov, YouTube)
  • Slovak Telekom má najrýchlejšie dátové siete a v teste dosiahol maximá 240 Mbps na downloade a 48 Mbps na uploade
  • Slovak Telekom prekonal konkurentov v rýchlosti dát s veľkým odstupom, miestami sú rýchlosti až štvornásobne vyššie v sieti ST
  • v YouTube testoch má Slovak Telekom najkratší čas štartu videa a celkovo výborné výsledky v streamingu

Metodika testu
Aktuálny test na Slovensku zahŕňal väčšie i menšie mestá, aj vybrané hlavné trasy ciest. Detailný test zhrnul merania a vyhodnotil viaceré parametre ako napríklad sťahovanie a odosielanie súborov, čas načítania internetových stránok, prácu a načítanie YouTube videí.

Testy P3 Communications boli realizované v 2G, 3G a 4G sieťach štyroch operátorov počas septembra 2017.

Certifikát a ďalšie detaily na webe P3 Communications

Podobne ako pri minulých víťazstvách v testoch, Slovak Telekom aj tentokrát ponúka médiám i verejnosti odkaz na webovú stránku P3, kde možno nájsť certifikát Best in Test a ďalšie detaily i výsledky z testu a meraní.

Odkaz na test: http://www.p3-networkanalytics.com/certificates/certificates-by-country/