Print this page

Slovenská sporiteľňa bude mať nového člena predstavenstva zodpovedného za IT a bankové operácie Foto: Slov. sporiteľňa

 Novým členom predstavenstva Slovenskej sporiteľne zodpovedným za oblasť IT a bankové operácie bude od 1. júla 2018 Milan Hain.

 

Prevezme zodpovednosť za oblasť IT vývoja a prevádzky, bezpečnosti, platobného styku a vysporiadania a retailového procesného centra, informuje banka v tlačovej správy.
Do sporiteľne prichádza z Raiffeisen Bank v Českej republike, kde od roku 2013 pôsobil ako člen predstavenstva zodpovedný za oblasť IT (CIO) v Raiffeisenbank Praha.

Milan Hain je absolventom Matematicko-fyzikálnej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, doktorandskú prácu realizoval na University of Technology v Eindhovene. Svoje manažérske a odborné znalosti ďalej zdokonaľoval rôznymi odbornými programami, vrátane prestížnej London Business School. Svoju kariéru v bankovníctve odštartoval v roku 1993 vo VÚB banke, v ktorej zastával viacero pozícií vrátane riaditeľa vývoja IT. V roku 1999, už ako výkonný riaditeľ IT (CIO), prešiel do komunikačného sektora, kde zotrval až do roku 2012. Následne začal pôsobiť v Raiffeisen Bank v Českej republike.

Milan Hain nahradí v predstavenstve Richarda Chomista, ktorý zastával túto funkciu do konca marca 2018. Jeho menovanie k 1. júlu 2018 ešte podlieha schváleniu, vrátane schválenia regulátorom a následne zvoleniu dozornou radou banky. Do príchodu Milana Haina bude riadením línie IT a bankových operácií poverený Pavel Cetkovský.

Predstavenstvo Slovenskej sporiteľne:

• Peter Krutil, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ zodpovedný za korporátne bankovníctvo a štábne útvary
• Alexandra Habeler-Drabek, členka predstavenstva zodpovedná za oblasť riadenia rizík
• Zdeněk Románek, člen predstavenstva zodpovedný za retailové bankovníctvo
• Pavel Cetkovský, člen predstavenstva zodpovedný za oblasť financií