Print this page

TERNO sa stalo členom Slovenskej aliancie moderného obchodu


Do Slovenskej aliancie moderného obchodu (SAMO) v apríli 2018 vstúpil slovenský potravinový reťazec, spoločnosť TERNO real estate, ktorý prevádzkuje sieť obchodov TERNO, Moja Samoška a KRA.

Slovenská aliancia moderného obchodu vznikla v roku 2014 ako pracovná skupina a o rok neskôr sa transformovala na občianske združenie s riadnou právnou subjektivitou. SAMO doteraz tvorilo päť zahraničných maloobchodných reťazcov, spoločnosti Billa, dm drogerie markt, Kaufland, Lidl, Tesco a jeden veľkoobchodný reťazec Metro.

SAMO dnes tvoria obchodné reťazce, ktoré zamestnávajú spolu takmer 30 000 ľudí v 726 maloobchodných a 6 veľkoobchodných prevádzkach.

„Vstup prvého zástupcu slovenských obchodníkov medzi našich členov vnímame ako signál, že na slovenskom maloobchodnom trhu je veľká potreba spájania síl pri jeho rozvoji a pri zastupovaní záujmov obchodníkov aj spotrebiteľov. Všetci naši doterajší členovia, aj práve vstupujúce TERNO majú spoločnú ambíciu podpory domácej ekonomiky a zdravých dodávateľsko-odberateľských vzťahov,“ uviedla Katarína Fašiangová, predsedníčka Slovenskej aliancie moderného obchodu.

TERNO má silnú sieť predajní v Bratislave, ale v ďalšom období sa chce sústrediť aj na regióny mimo hlavného mesta. „Zameriavame sa na modernizáciu a prestavby menších predajní v blízkosti domovov zákazníkov pod značkou TERNO, ponúkajúcich obľúbený sortiment. Začiatkom marca sme predstavili nový koncept predajní s názvom KRAJ, ktorý odráža trendy na slovenskom aj svetovom trhu,“ hovorí Stanislav Čajka, generálny riaditeľ skupiny TERNO.