Print this page

O2 získalo ocenenie za férový prístup a odvahu otvoriť citlivé spoločenské témy Foto: O2

V utorok 10. apríla Nadácia Pontis už po osemnástykrát udelila ocenenia Via Bona Slovakia za rok 2017. Takto oceňuje zodpovedné firmy, ktoré sa svojím prístupom snažia meniť Slovensko k lepšiemu a podnikať zodpovedne a zmysluplne.

 

O2 získalo víťazstvo v kategórii Férový hráč na trhu okrem celkového férového prístupu v biznise a odvahe vyjadrovať sa aj k celospoločenským témam aj za projekt 17. november, ktorý sa minulý rok konal už druhý raz. Cieľom projektu je pripomenúť spoločnosti a hlavne mladej generácii odkaz 17. novembra 1989 a to, že sloboda a demokracia nie sú samozrejmosťou. Týmto projektom O2 nadviazalo na iné celospoločenské témy, ku ktorým sa vyjadrilo už v minulosti. Takými momentmi bola napríklad obrana cícerovej pri jej krivých obvineniach, obhajoba olympionika Mateja Tótha, keď čelil podozreniam z dopingu, či podpora Bielej vrany, ktorá oceňuje odvahu a hrdinstvo jednotlivcov.

Foto: O2

 

„Som presvedčený, že už dávno neplatí, že firma je len poskytovateľom služby alebo produktu, ale má byť pre zákazníkov aj značkou s názorom a svoj názor ďalej sprostredkovávať. Preto popri produktových kampaniach máme čoraz viac potrebu pripomenúť nahlas aj naše hodnoty. Práve preto sme sa za posledný rok venovali odkazu 17. novembra, spustili pri príležitosti nášho 10. výročia kampaň so sériou výziev na zlepšenie Slovenska, usporiadali roadshow po školách, aby sme mladých inšpirovali k životu bez predsudkov, či aktuálne si uctili spomienku na obete holocaustu a rasového násilia prostredníctvom série článkov. Preto popri samozrejmom poskytovaní komfortných služieb vidím pridanú hodnotu, ako sa „prispôsobiť“ meniacemu sa svetu najmä v tom, aby sme s našim zákazníkom sprostredkovali aj iný zážitok“, hovorí o identite firmy jej generálny riaditeľ Peter Gažík.

Tieto hodnoty sa firma snaží premietnuť aj do svojho každodenného biznisu, či už ide o vzťahy k zákazníkom, zamestnancom, dodávateľom alebo partnerom.