Print this page

V súťaži SABRE Awards získalo O2 za 17. november až dve ocenenia Foto: O2

V medzinárodnej PR súťaži Sabre Awards sa do finále tento rok dostalo až osem prác zo Slovenska. V stredu večer boli v Amsterdame vyhlásení víťazi, medzi ktorými boli tri projekty zo Slovenska, na všetkých sa podieľala komunikačná agentúra Seesame.


Projekt spoločnosti O2 „17 november“ pre O2 na Slovensku a v Česku získal prestížne ocenenia až v dvoch kategóriách - Telecommunications a CSR.

Projekt 17. november vznikol v roku 2016 v spolupráci O2 Slovakia s Triad Advertising. V roku 2017 sa k aktivite pridalo aj O2 Czech Republic a agentúry Seesame a FleishmanHillard. Kampaň podľa informácií operátora zasiahla 1,7 milióna Slovákov.

„V O2 sa dlhodobo nevyhýbame aj dôležitým témam, ktoré majú celospoločenský dopad. Jednou z nich je práve 17. november, ktorý je dôležité si každý rok pripomínať, pretože sloboda nie je samozrejmosť, a to dokonca ešte ani dnes. O2 vníma slobodu, ktorú práve dátum 17. november symbolizuje, ako hodnotu, ktorá má svoje nezastupiteľné miesto nielen v spoločenskom živote, ale aj v podnikaní,“ povedala Tereza Molnár, hovorkyňa a vedúca komunikácie O2 Slovakia.

Foto: O2

O2 v rámci tohto projektu na jeden deň vytvorilo virtuálnu železnú oponu. V tento deň sa pri načítaní zahraničných webových stránok zobrazilo upozornenie, pripomínajúce železnú oponu a upozorňujúce na prekročenie hranice.

Súčasťou kampane boli aj špeciálne SMS správy pri prekročení hranice, ktoré oznamovali, že pred rokom 1989 to bolo trestným činom.

Symbolicky v tento deň hranice prekročil olympionik Matej Tóth, na mieste, ktoré bolo pred rokom 1989 obohnané ostnatým drôtom v Devínskej Novej Vsi. Do kampane sa zapojilo aj množstvo influencerov, ako napríklad Sajfa, youtuber Selassie, či Ján Gordulič.

Foto: Seesame

Agentúra Seesame Communication Experts, ktorá sa podieľala na kampani O2, získala ocenenie v kategórii Professional Service Firms s kampaňou Recept Henklu: Ako sa stať najzamestnávateľom pre Henkel Slovensko. V takmer stovke shortlistovaných kampaní mali svoje projekty tri agentúry zo Slovenska. Okrem agentúry Seesame, ktorá mala spolu 5 shortlistov, medzi nominovanými na Sabre Awards boli aj dve kampane od agentúry SKPR STRATEGIES za kampaň pre Slovenský olympijský výbor, kampaň Triad Advertising pre O2 Slovensko a O2 ČR a kampaň agentúry PR Clinic za kampaň Cesta je cieľom: Úprimne na stavbe.

SABRE Awards je celosvetová branžová súťaž, ktorú vedie rešpektovaný analytik Paul Holmes. V regionálnom kole EMEA bolo podaných viac než 2 500 prihlášok, ktoré posudzovali štyri desiatky porotcov z celej Európy, uznávaných expertov v oblasti marketingu, PR a Public Affairs.