Print this page

Komunikáciu premiéra bude riadiť bývalý šéf spravodajstva Markízy Foto: Linkedin T.K.

Na komunikačnom oddelení Úradu vlády sa chystajú zmeny. Doterajšia hovorkyňa z Úradu vlády odchádza.


Novým šéfom komunikačného oddelenia bude od novembra bývalý novinár a hovorca Tomáš Kuča.

"Možnosť pracovať pre predsedu vlády je pre mňa ako dlhoročného komunikačného profesionála v každom prípade výzva,“ povedal Kuča.

Tomáš Kuča vyštudoval Obchodnú fakultu Ekonomickej univerzity v Bratislave, má 41 rokov. Začínal ako novinár v Hospodárskych novinách a v denníku SME, neskôr bol redaktorom televízie Markíza. V rokoch 2008-09 bol šéfredaktorom spravodajstva a športu v TV Markíza. S bývalým novinárom Pavlom Pavlíkom neskôr založil PR agentúru.

V minulosti za Tomáša Druckera šéfoval tlačovému oddeleniu Slovenskej pošty. Keď sa stal v roku 2016 Drucker ministrom zdravotníctva, Kuča sa stal šéfom tlačového oddelenia rezortu. Pre ministerstvo zdravotníctva už v minulosti pracoval. Jeho firma Fair Play Media v rokoch 2011 až 2012 robila poradenstvo pre ministra za KDH Ivana Uhliarika.Foto: Omediach.com

"Nebudem pôsobiť ako hovorca a na túto pozíciu mám v pláne definovať buď niekoho z existujúceho teamu alebo budem hľadať v externom prostredí,“ povedal pre Aktuality.sk Kuča.

Doterajšia hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová z Úradu vlády odchádza na ministerstvo zahraničných vecí. Na Úrad vlády prišla po voľbách spolu s Robertom Ficom. O jej odchode sa hovorilo už dávnejšie, pričom podľa informácií Omédiách.com sa s ňou spájalo aj pôsobenie na ambasáde v zahraničí.

V minulosti robil šéfa tlačového oddelenia Erik Tomáš, ten po odchode Roberta Fica tiež z Úradu vlády odišiel. Členmi komunikačného tímu ostali Marián Bednár a Michal Hlaváč.