Print this page

Pavol Lančarič po 20 rokoch končí na čele Orange Slovensko Foto: Orange

Pavol Lančarič sa stane predsedom dozornej rady Orange Slovensko a stane sa súčasťou európskeho tímu, bude mat dohľad nad riadením aktivít skupiny Orange v stredoeurópskom regióne vrátane Slovenska. Novým generálnym riaditeľom bude Federico Colom.

 

Doterajší generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič sa po 20 rokoch vo funkcii rozhodol prijať ponuku stať sa novým predsedom dozornej rady spoločnosti Orange Slovensko, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

„Pri tomto magickom čísle som sa rozhodol ukončiť moje pôsobenie na poste generálneho riaditeľa a prijať ponuku skupiny Orange stať sa novým predsedom dozornej rady Orange Slovensko. Mojou úlohou bude od 1. mája 2019 podporovať európsky tím pri riadení aktivít skupiny Orange v stredoeurópskom regióne vrátane Slovenska. Z Orangeu neodchádzam, naopak, teším sa na zdolávanie nadchádzajúcich výziev na telekomunikačnom trhu,“ napísal Lančarič na Linkedine.

Úlohou Lančariča na novej pozícii bude zabezpečiť kontinuitu pri zdolávaní nadchádzajúcich výziev na telekomunikačnom trhu ako sú 5G, prémiový obsah, internet vecí (IoT), finančné služby alebo ICT.

Novým generálnym riaditeľom Orange Slovensko sa od 1. mája 2019 stane Federico Colom, ktorý v súčasnosti pracuje ako viceprezident a riaditeľ pre finančný kontroling Orange Group v Paríži.
Súčasný predseda dozornej rady Bruno Duthoit ukončí svoje pôsobenie v tejto funkcii, pričom zostáva členom dozornej rady Orange Slovensko. Bruno Duthoit patril ku kľúčovým predstaviteľom pri štarte Globtelu. Práve jeho v roku 1999 nahradil vo funkcii generálneho riaditeľa Pavol Lančarič. 

„Pod Pavlovým vedením sa Orangeu na Slovensku dlhé roky veľmi darí a som úprimne rád, že sa na neho budem môcť spoľahnúť pri vedení našej dozornej rady. Vďaka nemu sa nemusíme v nasledujúcich rokoch obávať o know-how, kľúčové vzťahy so zákazníkmi a podporu pre nového generálneho riaditeľa a jeho tím,“ povedal Ramon Fernandez, Orange Group Delegate Chief Executive Officer Finance, Performance and Europe.

Pavol Lančarič pôsobí v spoločnosti Orange Slovensko od roku 1997, keď nastúpil na pozíciu obchodného riaditeľa. V roku 1999 sa stal generálnym riaditeľom a jednou z jeho úloh v nasledujúcich rokoch bol kompletný rebranding na značku Orange. Pod jeho vedením sa pôvodne mobilný operátor transformoval na plne konvergentného hráča, ktorý dokáže poskytovať najmodernejšie mobilné a fixné služby na celom území Slovenska. V minulom roku firma investovala do prémiového televízneho obsahu, vlastného TV kanálu a novej satelitnej platformy. Za jeho pôsobenia sa Orange Slovensko veľmi aktívne venuje spoločenskej zodpovednosti a stal sa lídrom v oblasti CSR a spoločenskej filantropie.

Federico Colom v rokoch 2007 až 2016 zastával funkciu riaditeľa úseku financií (CFO) v Orange Španielsko. V telekomunikačnom biznise pôsobí viac ako 22 rokov na rozličných pozíciách v oblasti komerčných operácií, financií a zákazníckych služieb.