Print this page

Fondy Prvej penzijnej patria k najúspešnejším na trhu Foto: Prvá penzijná

Najpredávanejším realitným fondom sa stal NÁŠ PRVÝ REALITNÝ o.p.f. Celkovo získala Prvá penzijná správcovská spoločnosť až tri ocenenia v súťaži Top Fond Slovakia 2018.

 

J&T BOND EUR zmiešaný o.p.f. je fondom s najlepším výnosom a rizikom v kategórii konzervatívne zmiešané a štruktúrované fondy na vyhlasovaní ocenení Top Fond Slovakia, ktoré organizuje Slovenská asociácia správcovských spoločností a vydavateľstvo Mafra Slovakia.

Fondy Prvej penzijnej správcovskej spoločnosti Poštovej banky vyhrali aj v ďalších dvoch kategóriách v ocenení Top Fond Slovakia. „Hoci je Stabilný fond o.p.f. na trhu len od augusta 2018, hneď sa stal najvyhľadávanejším podielovým fondom pre konzervatívnych sporiteľov,“ hovorí Martin Kaňa, generálny riaditeľ Prvej penzijnej správcovskej spoločnosti. Na vyše 8,8 milióna predajov sa dokázal vytiahnuť len za štyri mesiace. Ide o takmer dva milióny predajov viac ako dosiahol konkurenčný fond s druhým najlepším predajom. V prípade Stabilného fondu ide o špeciálny fond pre klientov, ktorí majú záujem o investovanie do dlhopisov s vyšším výnosom, než aké sú vo fondoch krátkodobých investícií či na termínovaných vkladoch.

Veľmi dobre si počínal aj NÁŠ PRVÝ REALITNÝ o.p.f., ktorý s vyše 49 miliónmi predajov skončil ako najpredávanejší podielový fond v kategórii realitné fondy a fondy alternatívnych investícií. „Rovnako aj realitný fond je vhodný pre konzervatívnejších sporiteľov, ktorí nechcú riskovať kúpu bytu na investíciu v období, kedy sú ceny nehnuteľností pomerne vysoko a ich ďalší nárast nemusí byť samozrejmosťou. A to najmä v prípade, že by si naň museli požičať, čo by znižovalo ich budúci výnos kvôli nákladom na úver,“ dodáva M. Kaňa.

Vyhodnotenie výsledkov k 31.12.2018

Najpredávanejší podielový fond v kategórií dlhopisové fondy - Stabilný fond o.p.f.
Najpredávanejší podielový fond v kategórii realitné fondy a fondy alternatívnych investícií - NÁŠ PRVÝ REALITNÝ o.p.f.
Fond s najlepším výnosom a rizikom v kategórii konzervatívne zmiešané a štruktúrované fondy - J&T BOND EUR zmiešaný o.p.f.