Print this page

Podľa stávkových kancelárií je jasnou favoritkou volieb Čaputová Reprofoto RTVS

Pred rozhodujúcim druhým kolom volieb prezidenta je podľa stávkových kancelárií jasnou favoritkou na výhru Zuzana Čaputová, ktorá minulý víkend presvedčivo vyhrala prvé kolo hlasovania.

 

Čaputová sa medzitým vzdala funkcie podpredsedníčky mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko.

Na zvolenie Čaputovej stávkové kancelárie Niké, Tipsport SK a Fortuna SK teraz vypísali kurzy od 1,02 do 1,04. Úspešný tipujúci by tak za každých vložených 100 eur vyhral nanajvýš len 104 eur. Ešte minulý týždeň sa kurzy na celkové víťazstvo Čaputovej pohybovali od 1,23 do 1,26.

Na víťazstvo Šefčoviča bookmakeri stanovili kurzy od 10 do 14, pred týždňom boli v rozmedzí od 6 do 6,75. Dlhoročný diplomat Šefčovič, ktorého podporuje Smer, získal v prvom kole prezidentských volieb 18,66 percenta hlasov. Čaputovú podporilo 40,57 percenta voličov.

Na výsledky prezidentských volieb neváhali Slováci staviť tisíce eur už pred prvým kolom hlasovania. Pri stávkach na víťaza prvého kola väčšina tipujúcich stávkovej kancelárie Niké verila Čaputovej. Naopak, pri tipovaní, kto skončí na druhom mieste, viac z nich očakávalo úspech Štefana Harabina ako Šefčoviča.