Print this page

Nadácia Orange už 20 rokov mení Slovensko na lepšie miesto Foto: Orange

V tomto roku oslavuje Nadácia Orange okrúhle jubileum. Už 20 rokov prostredníctvom nadačných aktivít pomáha formovať zodpovednú a ohľaduplnú spoločnosť, podporuje aktívnych ľudí, inšpiruje, motivuje a mení Slovensko na lepšie miesto.

 

Počas dvoch dekád bolo v rámci aktivít Nadácie Orange prerozdelených celkovo 11 miliónov eur, vďaka ktorým boli podporené tisícky projektov a dobrých myšlienok.

Spoločnosť Orange Slovensko sa prostredníctvom Nadácie Orange dlhodobo angažuje v riešení celospoločenských problémov a podporuje projekty, ktoré prispievajú k zlepšeniu rôznych oblastí. „Za uplynulých 20 rokov sa nám podarilo prostredníctvom nadačných aktivít zrealizovať tisíce projektov na zveľadenie komunít po celom Slovensku, pomôcť tisíckam rodín v núdzi a desiatky tisíc detí sa mohlo zúčastniť vyučovacieho procesu, ktorý reaguje na trendy 21. storočia a zohľadňuje v ňom rozvoj digitálnych technológií, oblasť programovania a mediálnej výchovy. Sme nesmierne hrdí na našu prácu a teší nás, že v spolupráci s partnermi z rôznych oblastí môžeme zmysluplne pomáhať a robiť Slovensko lepším miestom,“ hovorí Milica Danková, manažérka Nadácie Orange a špecialistka CR.

Prostredníctvom svojej nadácie spoločnosť Orange neúnavne pomáha v širokom spektre aktivít zlepšovať život jednotlivcov i komunít. Podpora smeruje najmä do oblasti vzdelávania, rozvoja a zveľaďovania komunít a v neposlednom rade na podporu deficitných skupín spoločnosti. Spoločne s učiteľmi sa v rámci grantového programu e-Školy pre budúcnosť venuje inovatívnemu vzdelávaniu, aby nová generácia mohla vytvárať lepšiu budúcnosť pre všetkých. V spolupráci s aktívnymi ľuďmi prispieva grantový program Spojme sa pre dobrú vec k zveľaďovaniu verejných priestorov a podporuje život v komunitách. Prostredníctvom programu Darujte Vianoce sa Nadácia Orange snaží podať pomocnú ruku tým, ktorí to najviac potrebujú, lebo byť ohľaduplný a pomáhať prospieva všetkým. Udeľovaním Ceny Nadácie Orange odovzdáva neziskovým organizáciám okrem verejného uznania ich dlhodobej práce aj finančnú odmenu s cieľom posilniť ich stabilitu a zaistiť pokračovanie ich aktivít a poslanie. Okrem grantových programov sa nadácia angažuje v mnohých ďalších projektoch a pomáha tak formovať zodpovednú spoločnosť.

„Nadácia Orange patrí dlhodobo medzi najznámejšie firemné nadácie na Slovensku a vďaka svojej dôveryhodnosti a transparentnosti sa jej už dvadsať rokov darí reagovať na aktuálne problémy spoločnosti a prispievať k ich riešeniu. Nadačné aktivity nielen pomáhajú tam, kde je to potrebné, ale zároveň inšpirujú množstvo aktívnych ľudí k ďalším projektom a spájajú pre tvorbu lepšieho sveta pre nás všetkých. A to považujeme za najdôležitejšie,“ zhrnula správkyňa Nadácie Orange Andrea Cocherová.