Print this page

Poštová banka ruší dress code. Reklamným nosičom je generálny riaditeľ (VIDEO) Reprofoto youtube PB

Poštová banka sa rozhodla zmeniť svoju firemnú kultúry - ruší dress code. Na komunikáciu novinky v rámci internej aj externej komunikácie si banka zvolila neštandardný nosič, je ním generálny riaditeľ, ktorý má oblečenú bielu košeľu, na ktorej je vytlačený text novej stratégie v banke.

 „Viac ako kravaty a podpätky si ceníme ľudskú jedinečnosť a veríme, že najlepšie nápady vznikajú vďaka tomu, že ľudia majú priestor na to, aby mohli byť sami sebou,“ hovorí v reklamnom videu generálny riaditeľ Poštovej banky Andrej Zaťko. 

Na košeli má takýto oznam: „Sme neformálna banka s otvorenými názormi. Náš úspech nestojí na manžetových gombíkoch, ihličkách či drahých oblekoch. Nechceme chodiť každý deň do práce v saku len preto, lebo sa to patrí. Nechceme aby naše výkony a motiváciu zaväzovali kravaty. Pretože len vtedy sme slobodní, ak sa cítime slobodne aj pri výbere oblečenia.“

 Čo znamená zrušenie dress codu v Poštovej banke?

Fanúšikovia oblekov ich môžu aj naďalej nosiť, no všetci na centrále majú možnosť chodiť do práce v tom, čom sa cítia slobodne. „Banka nikomu nič nezakazuje, ani neprikazuje. Neobáva sa ani anarchie v podobe plážovej kultúry, pretože v nej pracujú ľudia, ktorí sú v prvom rade profesionáli. Aj tento krok je súčasťou zmeny Poštovej banky k jej neformálnosti a modernosti. A keďže zamestnanci sú jej najdôležitejšou zložkou stali sa takéto príjemné zmeny v internom prostredí jej prirodzenou súčasťou,“ oznámila banka.

 

Foto: Poštová banka

Zamestnanci sa o zmene dozvedeli na „Kafé s Andrejom Zaťkom“ a prostredníctvom bielych košieľ, na ktorých je vytlačená informácia o zmene dress codu. Takto špeciálne upravené košele mal na sebe generálny riaditeľ ale aj manažéri a manažérky jednotlivých úsekov. Podobne informovala banka o zmene aj novinárov. Informácia prišla vytlačená na bielej košeli.

Foto: Poštová banka

Kampaň o zrušení dress codu sprevádzal aj prieskum, ktorý ukázal, že Slováci si na formálne oblečenie nepotrpia a na pracovisku je pre nich dôležitá najmä zdvorilosť, rešpekt a úcta voči druhému.

Spolu so zrušením dress codu banka vyhlásila zber nepotrebného biznis oblečenia. „Na všetko sa snažíme pozerať komplexne. Aj pri zbierke sme sa pýtali samých seba, čo s oblečením, ktoré už nie je vhodné na darovanie. Uvedomujeme si, že rýchla móda je rovnako veľký problém ako prebytočné plasty. Aj preto okrem zberu oblečenia usporiadame workshopy, na ktorých budeme spolu s Nosené učiť zamestnancov, ako z nepotrebného oblečenia vyrobiť obal na notebook, vrecká na potraviny či urobiť zo starej košele novú,“ povedal Zaťko.

Kampaň obliekaní a prístupe spustila banka v printe, online komunikácii a na sociálnych sieťach.