Print this page

Orange Slovensko má nového generálneho riaditeľa Foto: Orange

Novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva spoločnosti Orange Slovensko sa od 1. mája 2019 stal Federico Colom.

 

Na novej pozícii bude zodpovedný za celkové smerovanie spoločnosti s dôrazom na posilňovanie jej postavenia v oblasti konvergentných a digitálnych služieb, internetu vecí či 5G, informuje spoločnosť v tlačovej správe.
Post generálneho riaditeľa prevezme po Pavlovi Lančaričovi, ktorý sa po 20 rokoch na tejto pozícii stáva predsedom dozornej rady spoločnosti Orange Slovensko.

Do spoločnosti Orange Slovensko prichádza Federico Colom zo skupiny Orange, kde od roku 2016 pôsobil na pozícii výkonného viceprezidenta a riaditeľa pre finančný kontroling. V rokoch 2007 až 2016 zastával funkciu riaditeľa úseku financií v Orange Španielsko. V telekomunikačnom biznise pôsobí viac ako 22 rokov na rozličných pozíciách v oblasti komerčných operácií, financií a zákazníckych služieb.

„Pripojiť sa k slovenskému tímu ako nový generálny riaditeľ je pre mňa veľká česť a zodpovednosť zároveň. Hlavnou výzvou bude naďalej rozvíjať sa v oblasti konvergentných, fixných a digitálnych služieb. Naše poslanie je jasné a nemenné, v záujme ľudského pokroku chceme spájať ľudí aj firmy s tými najlepšími digitálnymi službami a dosahovať spoločný udržateľný rast,“ povedal Federico Colom. „Som presvedčený, že všetko, čo robíme, by malo mať pozitívny dopad na našu spoločnosť, prispievať k ekologickému, ako aj digitálnemu vývoju so zachovaním nášho súkromia a bezpečnosti v digitálnom živote. Teším sa na dosahovanie týchto cieľov spoločne s talentovaným slovenským tímom, ako aj na objavovanie pre mňa novej, krásnej krajiny v srdci Európy,“ dodal nový šéf Orange Slovensko.

Federico sa narodil v roku 1969 v  Castellone neďaleko Valencie, v Španielsku. Na univerzite vo Valencii vyštudoval ekonómiu, titul MBA získal na EOI - Manchester Business School. Je ženatý, má jedno dieťa. Vo voľnom čase sa aktívne venuje triatlonu, úspešne absolvoval polovičného Ironmana.