Print this page

Už tretí ročník O2 Športovej akadémie Mateja Tótha sa teší veľkému záujmu škôl. Súťažiť a získať ju môže aj vaša škola Foto: O2

O2 a olympijský víťaz Matej Tóth tento rok už tretíkrát spoločne rozširujú v rámci Slovenska O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha, projekt, ktorého cieľom je všeobecná pohybová príprava detí na základných školách.

Projekt je zameraný na motiváciu detí k športu a vytváranie pozitívneho vzťahu k pohybu, a to vďaka komplexnej a prepracovanej metodike, za ktorou stoja nielen tréneri, ale aj detský psychológ či fyzioterapeut Mateja Tótha. Koncept teda stojí na troch pilieroch: športový tréning, vývojová kineziológia a mentálny tréning.

V rámci platformy O2 Dobrá vec (www.dobravec.o2.sk) sa aj tento rok môžu základné školy zapojiť a zabojovať tak o získanie Akadémie na svojej pôde.

„Akadémie sa tešia veľkej popularite medzi deťmi, ich rodičmi aj riaditeľmi škôl. V súčasnosti v nich cvičia tisícky detí na stovkách škôl a sme veľmi radi, že tento rok sa ich partnerom stal aj Slovenský olympijský výbor“, hovorí riaditeľka Akadémií Mária Bedleková.

„Momentálne v tomto ročníku evidujeme 221 prihlásených škôl a prišlo nám vyše 45 000 hlasov, ktoré rastú každým dňom. Verejnosť má možnosť na dobravec.o2.sk hlasovanie ovplyvniť a pomôcť tak konkrétnej škole zvíťaziť, a to až do 30. júna 2019. Každý tak vie prispieť na dobrú vec, na vznik O2 Športovej akadémie Mateja Tótha na základných školách.“ vysvetľuje Michaela Sakálová, marketingová manažérka spoločnosti O2 Slovakia, ktorá je generálnym partnerom projektu.

 

Na základe výsledkov hlasovania získa O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha tento rok až 40 základných škôl, a to 5 v každom kraji. Víťazné školy sa tiež môžu tešiť na olympijského víťaza, ktorý sa zúčastňuje nielen školení trénerov, ale školy aj osobne navštevuje.

 

Podporu O2 ŠAMT vyjadrujú aj známe osobnosti, ktoré zároveň vyzývajú na zapojenie sa do O2 Dobrej veci, medzi nimi napr. herec Michal Kubovčík

 

 alebo olympionička Danka Barteková 

Takto prebiehala O2 ŠAMT na víťazných školách v roku 2018:

 

Prihlasovať školy a hlasovať môžete aj vy na www.dobravec.o2.sk, a to až do 30. 6. 2019.