Print this page

Inovatívne vlogy šéfa Slovenskej sporiteľne sú najlepší európsky projekt FEIEA Grand Prix 2019

Slovenská sporiteľňa zvíťazila v európskej súťaži Asociácie interných komunikácií FEIEA Grand Prix 2019 s projektom „Tak som tu zas“

"Tak som tu zas sú interné vlogy generálneho riaditeľa Petra Krutila. Ocenenie udelili vo švajčiarskom Zürichu v kategórii Best Audio-Visual. Na shortliste boli projekty od portugalskej spoločnosti Galp, dvoch španielskych spoločností LLYC a MAPFRE a švajčiarskej Swiss Life Group.

„V rámci nového komunikačného pozicioningu sme sa rozhodli, že zmeníme spôsob, ako sa generálny riaditeľ prihovára kolegom v banke. Petrovi Krutilovi sme dali do ruky tzv. „osmo“ kameru a kariéra populárneho vlogera sa pred takmer 2 rokmi mohla začať. Vlogy nám odvtedy veľmi pomohli, aby sa kolegovia vžili s novým pozicioningom Slovenskej sporiteľne ako moderného, zodpovedného a inovatívneho lídra. Sme radi, že videá nášho CEO sa tešia veľkej popularite nie len medzi kolegami, keďže jedno vydanie si pozrie v priemere takmer 2-tisíc kolegov, ale aj medzinárodnej porote,“ vysvetľuje Štefan Frimmer, šéf korporátnej komunikácie Slovenskej sporiteľne. Vlogy výrazne prispievajú aj k budovaniu značky Slovenskej sporiteľne ako moderného zamestnávateľa v internom aj externom prostredí.

Produkčné a postprodukčné práce zabezpečuje pre Slovenskú sporiteľňu agentúru Crossline. „Interná komunikácia bežne nestojí vo svetle reflektorov, hoci si myslíme, že je pre firmy rovnako dôležitá ako jej klienti - sú to tisícky zamestnancov a spolupracovníkov, ktorí dávajú spoločnostiam život. A je to práve skvelý tím ľudí zo Slovenskej sporiteľne vrátane CEO vlogera Petra Krutila, ktorí boli vždy prví otvorení novým nápadom a aj netradičným komunikačným riešeniam, a to sa ukazuje aj vo výsledkoch našej spoločnej práce,“ povedal Michal Ivanička, managing director agentúry Crossline.

„Dostať sa na shortlist európskeho kola FEIEA Grand Prix 2019 je veľký úspech, keďže konkurencia v Európe je naozaj náročná. O to cennejšie je, že Slovenská sporiteľňa danú kategóriu vyhrala. Znamená to, že ukázala nie len svoju kreativitu a inovatívnosť, ale aj prínos projektu pre firmu a jej kultúru. Porota ocenila aj aktívny prístup generálneho riaditeľa, čo je veľmi inšpiratívne aj pre veľa ďalších firiem,“ povedal Martin Onofrej, z Asociácie internej komunikácie na Slovensku.