Print this page

Registrácia na Digital PIE 2020 je spustená, známe je už aj zloženie poroty

Asociácia digitálnych marketingových agentúr (ADMA) a organizátor RULEZZ konferencií – TheMarketers.biz tento týždeň spustili 4. ročník súťaže v digitálnom marketingu na Slovensku - Digital PIE 2020. Aj v tomto roku je partnerom združenie pre internetovú reklamu IAB Slovakia, ktoré odovzdá špeciálne ocenenie DIGITAL MEDIA SOLUTION.

Cieľom súťaže je prostredníctvom špecializovanej a kmeňovej poroty komplexne ohodnotiť najlepšie projekty v oblasti digitálneho marketingu vytvorené slovenskými subjektmi za uplynulý kalendárny rok. Súťaž je určená len pre projekty z oblasti digitálnej komunikácie na Slovensku. Adaptácie zahraničných projektov budú zaradené do súťaže len vtedy, ak je jednoznačne preukázaný prínos slovenskej agentúry alebo autora a projekt bol určený aj pre slovenský trh.

"Počas prvých troch ročníkov sme mali možnosť vyladiť aj drobné muchy v súťaži. Dnes máme na trhu renomovanú súťaž digitálnych agentúr, ktorá si vytvorila svoj štandard a úspešne sa etablovala na slovenskom trhu. Teším sa, že si znova zmerajú sily agentúry nielen v kreativite, ale aj schopnosti exekuovať v digitále a dosiahnuť výsledky. Verím, že po vzore minulých rokov sa nebudú báť prihlásiť práce aj menšie agentúry či dokonca jednotlivci, ktorí nemali problém získať ocenenie Digital PIE,“ k blížiacemu Digital PIE sa vyjadril prezident ADMA, Peter Šurín.

Digital PIE má rovnako ako v predchádzajúcich ročníkoch tri kategórie. Poroty budú posudzovať výkon kampaní (Performance), originalitu nápadu (Idea) a ich spracovanie (Execution). Práce môžu súťažiť v jednej, dvoch alebo všetkých troch kategóriách naraz a počet prác, prihlásených do jednotlivých kategórií od jedného prihlasovateľa, nie je obmedzený.

Združenie pre internetovú reklamu IAB Slovakia prichádza so špeciálnym ocenením DIGITAL MEDIA SOLUTION, ktorého cieľom je oceniť a zviditeľniť inovatívne, hodnotné a úspešné digitálne mediálne riešenia z oblasti slovenského digitálu. Tieto riešenia môžu byť z oblasti slovenských digitálnych médií, ich tvorby, formátov, spôsobu nákupu/predaja formátov, mediálneho plánovania, spracovania a prezentácie dát, marketingu online médií. Môže ísť aj o inovatívne riešenia z radov mediálnych agentúr ako napríklad výskumy, forma nákupu, mediálne plánovanie, unikátne využitie nástrojov, technológií ako aj z radov zadávateľov napríklad z oblasti aplikácií, digitalizácie služieb a produktov, využitia dát, technológií a iné. Do súťaže sa môžu zapojiť členské subjekty združenia IAB Slovakia ako aj nečlenské subjekty z radov: digitálnych médií, mediálnych agentúr, digitálnych a kreatívnych agentúr, zadávateľov, technologických providerov, prieskumných a výskumných subjektov.

Daša Karpelová, výkonná riaditeľka združenia IAB Slovakia: „Teší nás, že vznikla príležitosť oceniť nielen práce agentúr z oblasti zrealizovaných kampaní, ale aj inovatívne digitálne riešenia. V priebehu každého roka vznikajú krásne projekty, ktoré prinášajú hodnotu pre ľudí – konečných používateľov napríklad v podobe užitočných aplikácií, ako aj pre profesionálnych digitálcov napríklad vo forme inovácií v oblasti mediálneho plánovania či internetovej reklamy. Veríme, že bude z čoho vyberať. “

O výsledkoch budú rozhodovať dve poroty. Špecializovaná porota, ktorá vyberie úvodnú selekciu zo všetkých prihlásených prác, sa skladá z 3 samostatných špecializácii: Performance, Idea, Execution. Členmi jednotlivých špecializácií bude vždy 5 porotcov v nasledovnom zložení: 3 porotcovia (za danú kategóriu) z Kmeňovej poroty + 2 vyžrebovaní spomedzi všetkých prihlasovateľov prác v danom ročníku v danej kategórii.

Kmeňovú porotu vyberajú organizátori a tvorí ju 13 odborníkov, špecialisti na kreativitu, craft, performance, zahraničný člen poroty, zástupca médií, klienta a združenia IAB Slovakia. Kmeňová porota bude rozhodovať o finálnej podobe shortlistu a tiež o udelení hlavných cien Digital PIE. Týmto spôsobom chceme zabezpečiť čo najväčšiu transparentnosť hodnotenia.

„Dovolím si tvrdiť, že tri úspešné ročníky tejto súťaže s prehľadom potvrdili identitu platformy digitálneho marketingu na Slovensku: súťaž Digital PIE preukázala svoju opodstatnenosť i životaschopnosť. Opodstatnenosť preto, lebo medzi prihlásenými agentúrami sme videli aj tých najväčších hráčov na trhu a digitálne projekty ocenené v tejto súťaži úspešne bodovali aj v iných súťažiach. Životaschopnosť preto, lebo súťaž každým rokom organicky rastie a napreduje. Jej význam určite podčiarkne aj skutočnosť, že účasť v nej je aj jedným z kritérií zaradenia agentúr do prestížneho rebríčka Digitálna agentúra roka 2020,“ hodnotí Palo Hapák, partner TheMarketers.biz.

Prihlasovací formulár a bližšie informácie o súťaži sú dostupné na webe súťaže.

Poplatky za prihlásenie práce sú v aktuálnom ročníku nasledovné:

• 2. januára až 17. januára (129 € – nečlenovia ADMA, 99 € - členovia ADMA a IAB)
• 18. januára až 24. januára (149 € – nečlenovia ADMA, 99 € - členovia ADMA a IAB)
• Po 25. januári (169 € – nečlenovia ADMA, 149 € - členovia ADMA a IAB)

Kompletné pravidlá Digital PIE 2020 nájdete v Štatúte súťaže.

Prihlasovať práce je možné do 3. februára 2019. Slávnostné vyhlásenie víťazov spojené s afterparty sa uskutoční 6. marca tohto roka.

Členovia Kmeňovej poroty:

  • zahraničný predseda poroty

Pavel Hacker - Digitálnemu marketingu sa venuje už takmer 20 rokov. Pracoval v agentúrach (Mather) Advertures, Havas Prague, BrandzFriendz, kde sa venoval novým formám komerčnej komunikácie ako virál, affiliate či performance marketing. V roku 2014 sa odsťahoval za dobrodružstvom do Ázie, kde spoluzaložil, riadil a predal digitálnu full-service agentúru BambooLabs. Okrem toho prednáša na FSV UK.

 

  • v kategórii IDEA

Matej Valo Senior copywriter, Elite Solutions. Pôsobí ako ,,hlavný vymýšľač“ v aktuálne tretej najlepšej digitálnej agentúre roka. Počas 8 rokov v Elite Solutions sa podieľal na desiatkach kampaniach, za ktoré získal 17 reklamných ocenení. Na kreatívnych prácach si cení najmä originalitu a netradičný uhol pohľadu na zadanie, nesmie sa však zabudnúť aj na funkčnosť a pochopiteľnosť u danej cieľovej skupiny. 

Juraj Kováč je kreatívny riaditeľ & partner THIS IS LOCCO a v reklame pôsobí 8 rokov. Copywriter, ideamaker, v minulosti občasný designér a šprtač do kódu. Má na konte ocenenia z Effie, Zlatého klinca, Digital Pie, PIAF, Zlatá Pecka, Cannes Young Lions. Známy svojou záľubou odhaľovať reklamné plagiáty.

Andrej Csino, Creative & Strategy director, CORE4 Advertising, v marketingu pracuje už 18 rokov. Začínal ako ideamaker a počas vysokej školy sa stal spoluautorom jedinej študentskej agentúry Doctors, ocenenej na Klinci. Od roku 2010 pôsobí ako spolumajiteľ a Creative & Strategy director v agentúre Core4 Advertising. Učí vlastný predmet na Katedre marketingovej komunikácie, založil poradenské združenie United Brand Advisors, porotcoval doma aj v zahraničí a získal ocenenia na Zlatom klinci, New York festivale, Piafe, Golden Hammer a prestížnom Facebook Studio Awards.

 

  • v kategórii EXECUTION

Jakub Otčenáš - dizajnér a spoluzakladateľ spoločnosti Diorama, ktorá sa špecializuje na komunikáciu a reklamu. Má niekoľkoročné skúsenosti s projektami rôznych veľkostí doma a za hranicami od hudobného a módneho priemyslu cez reality až po finančný sektor. Aktuálne sa venuje vedeniu interného tímu a značkám, s ktorými Diorama spolupracuje. V práci dizajnéra sa zameriava na aplikáciu nových technológií, návrh používateľských rozhraní a na tvorbu značiek.

Simona Šebestová, Art director/Motion designer, PS:Digital. Ako o sebe povedala, robí ako jedna z mála presne to, čo vyštudovala, animáciu a grafiku. Okrem toho sa začína v agentúre graficky starať o PS:Future, AR & VR a iné technologické vychytávky, ktoré budú podľa nej čoskoro budúcnosťou reklamy a marketingu. Ďalej sa venuje ilustrácii a momentálne sa snaží vyhradiť si svoj voľný čas na Black & White tvorbu.

Tomáš Šághy, Tomáš Šághy je v RIESENIA.com prakticky od vzniku agentúry a patrí ku kľúčovým členom tímu. Svoje viac ako 14-ročné skúsenosti uplatňuje pri vývoji unikátnej platformy RSHOP, na ktorej sú postavené TOP e-commerce riešenia na mieru.

  • v kategórii PERFORMANCE

Ján Laurenčík, od roku 2018 vedie výkonnostnú marketingovú agentúru Basta digital. V oblasti marketingu má vyše 10-ročné skúsenosti. Významné skúsenosti má najmä z oblastí online reklamy, SEO a webovej analytiky. Ostatné 3 roky vzdeláva študentov Fakulty manažmentu a Fakulty matematiky, fyziky a informatiky na UK v Bratislave. Stojí za organizáciou dvoch veľkých konferencií zameraných na digitálny marketing-PPCEE a SEO zraz. Ján je otcom piatich detí. Rád behá, bicykluje na ceste a skialpuje.

Marek Šulik, Marketer and Strategist mareksulik.sk. Marketingu a reklame v online prostredí sa venuje od roku 2009. Počas tejto doby prešiel cez exekutívne, manažérske aj konzultačné pozície a skúsenosti z nich využíva pri tvorbe marketingových stratégií v online prostredí. Okrem toho sa venuje e-commerce marketingu, dátovej analytike alebo optimalizácii pre vyhľadávače. Ako Google Partners Trainer vzdeláva trh v oblasti webovej analytiky. Má rád funkčný marketing založený viac na dátach a reálnych skúsenostiach a menej na pocitoch a dojmoch.

Matej Tomašovský, Head of Performance Marketing (CEE), Berlin Brands Group. Dlhé roky zbieral skúsenosti v najlepšej performance agentúre roka 2019 RIESENIA,com, kde mal na starosti tím špecialistov, exekutívne spravoval kampane mnohých klientov a pracoval na rôznych projektoch. Napríklad pomáhal vstúpiť na trh operátorovi 4ka. Momentálne dohliada v BBG na udržateľný rast a návratnosť investícií desiatkam e-shopov pôsobiacim v 8 krajinách CEE a Turecku. Má rád squash a nemá rád jedlo, ktoré mu nechutí.

 

  • porotca zo strany klienta

Marek Kopča, Marketing & PR manager, Hyundai Motor Slovakia. Má z oblasti médií, digitálneho marketingu a e-commerce viac ako 15-ročné skúsenosti. Pôsobil v portáli Markíza.sk, IT spoločnosti Comsultia aj reklamnej agentúre Istropolitana Ogilvy. Bol tiež šéfom marketingu a digitálneho predaja v Union zdravotnej poisťovni a Union poisťovni, kde bol ako člen core tímu zodpovedný za marketing a predaj. Spoluzakladal digitálnu poisťovaciu značku Onlia. Od roku 2017 vedie marketing a PR automobilovej značky Hyundai na Slovensku. Zároveň je členom občianskeho združenia Ľudia z marketingu.

 

  • porotca z médií

Miroslav Švec, kurátor content curated portálu Marketeris.sk prevádzkovaného spoločnosťou MARKETERS, s.r.o. Pôsobí v prieskumnej a neuromarketingovej agentúre DICIO Marketing zameranej na komplexný marketingový prieskum, kvalitatívne výskumné metódy, neuromarketing a mapovanie emócií. Patrí tiež medzi zakladateľov spoločnosti MARKETERS, ktorá už 10 rokov organizuje Rulezz konferencie a od roku 2018 prevádzkuje curated marketingový portál Marketeris.sk, kde pracuje ako kurátor obsahu.

 

  • člen správnej rady IAB

Viliam Papšo, Omnicom Media Group/člen správnej rady IAB. V online reklame sa pohybuje viac ako 5 rokov. V súčasnosti je vedúci digitálneho tímu v rámci agentúr nadnárodnej skupiny Omnicom Media Group na Slovensku, čo mu otvára prístup k informáciám, trendom a nástrojom online marketingu na globálnej úrovni. Historicky začínal priamym, neskôr s programatickým nákupom displayovej reklamy. Aktuálne disponuje dlhoročnými skúsenosťami aj z oblastí ako PPC reklama, optimalizácia pre vyhľadávače, social, online PR a natívna reklama, mailing, e-commerce, strategické plánovanie a celkové naviazanie online reklamy na dátovú analytiku.