Print this page

Telekom prináša spodnú bielizeň, ktorá má odlákať závislých od mobilov (VIDEO) Foto: Telekom

Sada inteligentnej spodnej bielizne má pomôcť opäť zblížiť páry, ktorých pozornosť sa až príliš zameriava na obrazovky smartfónov.

Nápad predávať spodnú bielizeň so zabudovaným čipom, ktorá pomôže užívateľom bojovať so závislosťou na mobilných telefónoch, pôvodne zamýšľala nemecká spoločnosť Deutsche Telekom ako drobný žart. Ukázalo sa však, že svojím produktom, ktorý má pomôcť mladým ľuďom nájsť si viac času na trávenie intímnych chvíľok s partnerom, možno nečakane objavil dieru na trhu. Prvé sady "inteligentnej bielizne," s ktorými spoločnosť prišla na trh v roku 2019, sa v Nemecku vypredali za niekoľko hodín.

S touto špeciálnou bielizňou prichádza pred sviatkom sv. Valentína aj Telekom na Slovensko.

Pre páry Telekom vytvoril špeciálnu sadu „inteligentnej spodnej bielizne“, Love Magenta Connected Underwear, ktorá umožňuje partnerom aktivovať si tzv. „LoveMode“, ktorý nabáda partnerov, aby sa venovali sebe navzájom a nie obrazovke smartfónu.
Sada inteligentnej bielizne obsahuje dámske nohavičky a pánske boxerky (je možné si nakombinovať akýkoľvek štýl a veľkosť), dva kusy Bluetooth čipov LoveChips a návod na použitie. LoveChip sa pripája k mobilnej aplikácii Connected Underwear, ktorá je bezplatne dostupná v obchodoch App Store a Google Play.

Použitie je jednoduché: Stačí si obliecť bielizeň a priblížiť sa k svojmu partnerovi – tomu na smartfón automaticky príde notifikácia s výzvou na intímne zblíženie s možnosťou pre prepnutie do „Love Mode“.
Ak používateľ súhlasí, zapne sa Love Mode – vypnú sa notifikácie v telefóne a začne sa hrať playlist s romantickými pesničkami.

Výsledky prieskumu Deutsche Telekom v európskych krajinách (vrátane Nemecka, Maďarska, Rakúska, Rumunska a Holandska) ukazujú, že 36% ľudí vo veku 18 - 34 rokov má pocit, že ich partner trávi príliš veľa času s mobilným zariadením. Až 56% mladých ľudí tiež uviedlo, že si svoje mobilné zariadenia kontrolujú, aj keď sú v posteli so svojim partnerom. Až tretina (33%) opýtaných vo veku 18 - 34 rokov tvrdí, že technológie majú negatívny vplyv na ich intímne partnerské spolužitie.

Cieľom najnovšej kampane, ktorá prebieha vo všetkých krajinách v pôsobnosti skupiny Deutsche Telekom, je otvoriť spoločenskú diskusiu o vplyve mobilných zariadení na skutočné vzťahy medzi ľuďmi.

 

Limitovaná edícia (4500 kusov) inteligentnej bielizne v magentovej farbe sa predáva online za 25 eur.  Páry na webe kampane môžu tiež nájsť užitočné tipy, ako zabezpečiť, aby sa ich mobilné zariadenia nestali prekážkou v ich vzťahu.

„Technológie majú moc uľahčiť vytváranie vzťahov medzi ľuďmi. Mobilné zariadenia nám umožňujú zostať navzájom prepojení kedykoľvek a kdekoľvek, no mobilné technológie sa často uvádzajú aj ako kľúčový faktor ovplyvňujúci naše vzťahy v skutočnom svete. Cieľom našej kampane je poskytnúť mladým párom užitočné tipy, ktoré im umožnia riešiť problém chýbajúcich intímnych okamžikov a podnietiť zmysluplnú diskusiu o tejto problematike. Vďaka inteligentnej spodnej bielizni Love Magenta to môžeme urobiť zábavným a provokujúcim spôsobom,“ povedal Wolfgang Kampbartold, viceprezident pre komunikáciu na medzinárodných trhoch spoločnosti Deutsche Telekom.