Print this page

Google zablokoval niektoré volebné spoty Smeru-SD Reprofoto FB Smer-SD

Internetová spoločnosť Google zablokovala asi tri desiatky predvolebných reklám strany Smer-SD a tiež dve jej videá na platforme YouTube. Uviedol to server zive.sk. Podľa neho nemožno zistiť, z akých dôvodov firma prostredníctvom svojej služby Google Ads reklamné bannery a videá zablokovala.

Upozornil ale, že niektoré spoty sú podľa neho za hranicou pravidiel, v ktorých Google zakazuje napríklad nepravdivé informácie alebo podnecovanie nenávisti.

Google napríklad zakázal šírenie videa, v ktorom Smer-SD útočí na exprezidenta Andreja Kisku a tvrdí, že politik by po voľbách presadil prijatie tisícov migrantov.

Za to isté video už v januári prestal portál YouTube vyplácať jeho autorom odmenu z reklám za počet prehratí s odôvodnením, že podnecuje nenávisť.

Odporúčame aj: Fico zmanipuloval vyjadrenie Kisku, ktoré šíri v predvolebnom videu (VIDEO)

Aj keď Google dôvod zablokovania spotu neuviedol, je pravdepodobné, že za ním zrejme stálo to isté previnenie, uviedol server.

„Nie je pravdou, že došlo k zablokovaniu desiatok reklám strany SMER-SD na Google Ads. Išlo iba o potrebu drobných technických úprav a po ich ich realizovaní boli reklamy spustené. Momentálne máme len jedno video, kde bola reklama zastavená zo strany spoločnosti Google. Keďže však ide o staršie video, kde celý plánovaný objem sponzoringu bol spotrebovaný, tak celá táto "kauza” vnímame ako snahu poškodiť stranu SMER SD. Opäť sa ukázalo, ako sa dokážu rýchlo šíriť nepodložené informácie o našej strane a ako jednoduché je prijímať kategorické závery na základe nepresných a vymyslených informácií,“ napísala strana Smer v reakcii na facebooku.

Google však zverejňuje knižnicu reklám politickej strany, kde je zreteľné, že spoločnosť kvôli porušeniu pravidiel zablokovala Smeru viacero reklám.