Print this page

Lidl, Kaufland aj Billa inštalujú pri pokladniach ochranné plexisklá (FOTO) Foto: Kaufland

Obchodné raťazce zavádzajú ďalšie bezpečnostné opatrenia, aby v čase šírenia nákazy koronavírusom chránili svojich zamestnancov aj zákazníkov.

V týchto dňoch bude Lidl, Kaufland a Billa na prevádzkach pri pokladniach inštalovať ochranné plexisklá. „V najbližších dňoch preto bude na všetkých našich viac ako 1000 pokladniciach inštalované ochranné plexisklo, ktoré zabráni priamemu kontaktu našich pokladníkov so zákazníkmi. K dodržiavaniu bezpečnej vzdialenosti v pokladničnej zóne tiež pomôžu nálepky na zemi, ktoré budú informovať zákazníkov o dodržiavaní dostatočného odstupu,“ informuje Lidl.

V priebehu najbližších dní bude inštalovať ochranné plexisklá aj Kaufland na pokladniach vo všetkých 70 prevádzkach. „Dbajte prosím na dodržiavanie hygienických opatrení. Nosiť rúško nie je hanba a držať odstup znamená držať spolu,“ píše zákazníkom Kaufland Slovensko.

Foto: Lidl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takto vyzeralo nakupovanie v Číne:

Odporúčame aj:  Pozrite si online mapu Slovenska, ako sa koronavírus šíri zo dňa na deň šíri

Kaufland, Lidl, Billa a Tesco zaviedli aj š prednostné nakupovanie pre seniorov, ktorí sú najohrozenejšou skupinou.

Zavádzajú ďalšie opatrenia, napríklad niektorí obmedzili distribúciu letákov, Billa oznámila, že ruší používanie rámp na parkoviskách, aby sa nemuseli ľudia dotýkať tlačidiel, odporúčajú elektronické bankovníctvo či upokojujú ľudí, že zásob je dosť.