Print this page

Mobilný bankomat z Pohody putuje po ohniskách nákazy (FOTO) Foto: SlSP

Tisícky ľudí, ktorí ostali v karanténe, stratili prístup k hotovosti. Slovenská sporiteľňa sa im preto rozhodla vyjsť v ústrety a pre karanténne obce zabezpečila špeciálny mobilný bankomat.

 

Ten za prísnych bezpečnostných štandardov postupne premiestni do troch uzavretých obcí na východe Slovenska, ktorými sú Žehra, Bystrany a Krompachy, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

Ako prví môžu využiť mobilný bankomat obyvatelia Žehry. Banka ho umiestnila v stredu podvečer 22. apríla tesne pred karanténnu oblasť, hneď vedľa kontajnera Slovenskej pošty. O dva dni neskôr, teda 24. apríla bankomat poputuje do Bystran, kde ostane aj cez víkend. V pondelok sa presunie do Krompach, kde počas troch dní vystrieda tri lokality (Družstevná, Hornádska, Stará Maša).

Foto: Slovenská sporiteľňa

„Mobilný bankomat je pre občanov v karanténnej oblasti možnosťou, ako sa dostáť k svojim peniazom. Následne si môžu buď v obchodoch, ktoré sa nachádzajú priamo v danej oblasti, zakúpiť potrebné veci, alebo si u  miestnych dodávateľov a rodinných príslušníkov objednať potrebný tovar, naftu ci benzín. Sme radi, že sa Slovenská sporiteľňa rozhodla pomôcť občanom a veríme, že v každej jednej karanténnej oblasti, kde bude mobilný bankomat umiestnený, to občania ocenia,“ povedal Dávid Demečko, prednosta Okresného úradu v Spišskej Novej Vsi.

„Situácia na Slovensku nám nie je ľahostajná. Preto sme sa rozhodli nájsť riešenie, ktoré by bolo nie len prospešné, ale aj bezpečné. Mobilný kontajner, ktorý sme v minulosti využili napríklad aj na hudobnom festivale Pohoda, sme presunuli na Spiš. Presun bankomatu bol veľmi náročný, keďže sme okrem bežných bezpečnostných pravidiel museli zabezpečiť aj prísne štandardy v oblasti ochrany zdravia. Som rada, že sa nám to podarilo zrealizovať a ľudia sa tak dostanú k svojim peniazom,“ povedala Katarína Kellenbergerová, riaditeľka platobného styku Slovenskej sporiteľne.

 

HARMONOGRAM

• 22. – 23. apríl Žehra
• 24. – 26. apríl Bystrany
• 27. apríl Krompachy,  Družstevná ulica
• 28. apríl Krompachy, Hornádska ulica
• 29. apríl Krompachy, Stará Maša