Print this page

Hry na mobily, ktoré vám pomôžu prečkať týždne v izolácii

Hry pre smartfóny zvyčajne odporúčame hlavne na skrátenie si času pri každodenných presunoch vlakom alebo MHD, no dnes môžu ponúknuť rozptýlenie aj doma. 

 

Po všetkých tituloch z nášho výberu môžete siahnuť na gauči, z postele aj počas leňošenia v záhrade pri chytaní prvých slnečných lúčov. 

Pokiaľ si z detstva pamätáte maximálne Tetris alebo Hadíka v starých Nokiách, možno budete prekvapení, kam až sa schopnosti dnešných mobilov posunuli. 

Call of Duty alebo GTA?

Názvy ako Call of Duty alebo Grand Theft Auto určite niečo hovoria aj ľuďom, ktorí počítač alebo hernú konzolu nikdy nemali. Myslíte si, že ide o mimoriadne komplexné tituly, ktoré musia stáť celý majetok? Vôbec nie!

Vývojári z Rockstar Games vydali mobilné verzie GTA III, GTA: Vice City aj kultového GTA: San Andreas. Sú platené, je však 5 až 7 eur za hodiny a hodiny zábavy veľa? Verzie pre Android aj iOS prakticky zhodné s tými pre počítač. 

Call of Duty: Mobile je naopak dostupné zadarmo a využíva súčasný trend hrania cez internet s ostatnými hráčmi, ktorí môžu byť kľudne na opačnom konci planéty. 

Navyše, jednotlivé kolá majú len pár minút, takže môžete zo súbojov kedykoľvek vyskočiť a opäť robiť niečo iné. 

Sťahujte Call of Duty: Mobile pre Android alebo iOS

Mario Kart Tour

Pamätáte sa ešte, akým veľkým hitom bola hra Pokémon GO? Mario Kart Tour (Android alebo iOS) je na tom podobne a môžete ju hrať aj z domu. Obsahuje viaceré legendárne postavičky zo sveta Nintenda, no princípom je pretekanie na virtuálnych motokárach, zbieranie bonusov a umné vytláčanie vašich protivníkov z cesty.

Ovládanie chce trochu zvyk, vďaka nemu vám však hra vydrží dlhšie a bude vyžadovať trochu sústredenia. 

Je dostupná zadarmo, na začiatku však budete musieť zaregistrovať svoj Nintendo účet. 

Mario Kart Tour

Jednoduchšie hry úplne pre každého

Súhlasíme, že ľudia, ktorí s hrami nemajú veľa skúseností, môžu mať s ovládaním plnohodnotných strieľačiek trochu problémy.

Viac ich tak zabavia jednoduché skákačky alebo tituly zamerané na logiku. Bubble Shooter (Android, iOS) je totálny hit, na Androide si ho stiahlo už viac než 100 miliónov ľudí. Princípom je spájať farebné guľôčky a vyčistiť celú obrazovku na čo najmenší počet úderov. 

Sudoku na mobile

Alebo SUDOKU? Na mobile (Android, iOS) nebudete potrebovať gumu, ceruzku ani neustále nové noviny s ďalšími príkladmi. 

Tretím tipom pre každého je Quiz Planet (Android, iOS). Tento kvíz začal pôvodne ako minihra na Facebooku, vďaka vysokej obľube ale rýchlo dostal samostatnú aplikáciu. Je po slovensky a v sérii otázok z najrôznejšieho prostredia môžete hráť proti svojim priateľom. 

Zahrajte si klasiky z nedávnej minulosti

V obchodoch Google Play a App Store nájdete aj spomínaného Hada (Snake), ktorého musel aspoň raz v živote hrať úplne každý. Vyskúšajte ho však radšej vo verzii pre viac hráčov menom Snake.io (Android, iOS). 

Stále zbierate body, vďaka ktorým váš had rastie, no už môžete požierať aj skutočných súperov. 

Snake

Zabaviť stále dokážu tiež nahnevané vtáky a prasiatka v Angry Birds, hoci tento koncept má už vyše 11 rokov. Možno práve preto ho rýchlo pochopí každý a zabaví všetky generácie.

Angry Birds sú dostupné zadarmo pre Android aj iOS, verzií je však viacero. 

Angry Birds

Ktorá z hier najviac zaujala vás? Tie, ktoré sa hrajú online, naplno využijú niektorý z našich nových dátových paušálov SLOBODA+.

Už základný paušál SLOBODA 100 + ponúkne až 11 GB dát a bude vás stáť len 10 eur mesačne. Okrem toho s ním získate 100 minút alebo SMS, ktoré môžete využiť na Slovensku alebo v celej EÚ.

Sloboda data 4ka