Print this page

Pozor, leták je chybný. Testovanie bude len v sobotu a v nedeľu (FOTO) Foto: Omediach.com

V utorok si veľká časť obyvateľov Slovenska našlo v schránkach leták od štátu s podrobnosťami o tom, ako prebehne celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19.

Na spoločnom zelenomodrom letáku ministerstiev obrany, zdravotníctva a vnútra je ako uvedený termín celoplošného testovania piatok až nedeľa.
To však už nie je pravda.

Testovanie bude prebiehať len v sobotu a v nedeľu – presne v čase od 7. do 22. hodiny, pričom posledný ster sa bude odoberať o 21.30 hodine. V pondelok o tom rozhodol ústredný krízový štáb.

V niektorých malých obciach sa plánuje testovať dokonca len jeden deň, po ktorom sa testovací personál presunie druhý deň do druhej obce.

Odporúčame aj: Celoplošné testovanie: Všetky otázky a odpovede, ktoré by ste mali poznať (ZOZNAM)

Podľa ministra obrany Jaroslava Naďa rozhodnutie zmeniť dni testovania na sobotu a nedeľu, namiesto pôvodného plánu testovať od piatka do nedele, súvisí s personálnymi, logistickými a materiálnymi limitmi.letáky podľa jeho slov museli dať vytlačiť skôr, aby sa stihli rozposlať.

Na letákoch sa píše, že testovanie prebehne počas dvoch víkendov po sebe. Ani to nemusí byť pravda. Aj v tomto prípade sa situácia zmenila. Po víkendovom celoplošnom testovaní sa má štáb zísť opäť a rozhodnúť, či bude ďalšie kolo testovania.