Print this page

Vznikla platforma KOMUNIKAČNÍ EXPERTI, chce formovať profesionálnu komunikáciu a byť hlasom komunikačnej brandže Foto: Komunikační experti

Šéfovia komunikačných oddelení známych značiek sa rozhodli vytvoriť spoločnú platformu s názvom KOMUNIKAČNÍ EXPERTI.

Komunikační experti sú neformálnou platformou združujúcou profesionálov v oblasti komunikácie a public relations pracujúcich primárne na strane súkromných firiem, štátnych inštitúcií, neziskových organizácií a freelancerov.

"Rozumiete informáciám, ktoré odzneli na tlačovej konferencii alebo v online priestore? Čo v praxi znamenajú pre mňa? Ako sa mám ako zamestnávateľ alebo líder správať od zajtra ku zamestnancom a klientom? Tieto otázky si denne kladú ľudia, firmy aj novinári na Slovensku. Ako ľudia s dlhoročnými skúsenosťami v tejto oblasti si uvedomujeme, že komunikácia je jedným z hlavných nástrojov zvládania krízových situácií. A nielen počas nich. Na Slovensku však dnes nefunguje platforma, ktorá by združovala komunikačných expertov z firiem, verejných aj štátnych inštitúcií, ministerstiev, či tretieho sektora a ktorá by pomáhala nastaviť základné komunikačné štandardy verejným či súkromným organizáciám," vysvetlujú dôvody založenia platformy jej zakladatelia.

Zakladajúcimi členmi sú: Tomáš Bezák šéf komunikačného oddelenia z Lidla; Peter Blažečka z Esetu; Štefan Frimmer zo Slovenskej sporiteľne; Alena Krčová z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR; Tereza Molnár z O2 Slovensko a bývalý PR špecialista Penty Gabriel Tóth, ktorý nedávnom založil agentúru Katedra Komunikácie.

Združenie je otvorené novým členom

Platforma je podľa zakladateľov určená nielen pre hovorcov a PR manažérov, ale aj pre ľudí, ktorí v spomínaných organizáciách tvoria komunikačné stratégie a obsah, spravujú sociálne siete alebo komunikujú na zamestnancov či externé prostredie. "Našim cieľom je podieľať sa na nastavovaní a formovaní profesionálnej komunikácie, nielen na strane organizácií, ale s presahom aj na médiá, štátne inštitúcie a neziskové organizácie. Robiť to chceme cez zdieľanie skúseností, otváranie diskusie na aktuálne témy z oblasti komunikácie, vystupovanie v mene profesie komunikátorov, ako aj cez edukáciu o našich aktivitách," píšu. Ak sa chcete pridať, ozvite sa zakladateľom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo sa pridajte do skupiny „Komunikační experti“ na Facebooku.

Ako (ne)komunikovať počas korony

"V súvislosti so súčasnou situáciou týkajúcej sa boja s pandémiou Covid-19 vnímame, že komunikácia je pre verejné autority, ale aj firmy, veľkou výzvou. Oficiálne informácie sú často, najmä v online priestore, naviac spochybňované rôznymi dezinformáciami, čo často spôsobuje narastajúcu nedôveru v inštitúcie," píšu vo vyhlásení.

Aj vzhľadom na túto situáciu sa rozhodli usporiadať 3. decembra o 17:00 prvú pilotnú diskusiu Ako (ne)komunikovať počas korony (streamovaná bude online tu), ktorej témou bude práve zvládanie komunikácie týkajúcej sa súčasnej pandémie Covid-19. Diskutovať budú Štefan Frimmer, Alena Krčová a Tereza Molnár. Moderovať diskusiu bude Gabriel Tóth.