Print this page

Andrej Zaťko sa stal členom Prezídia Slovenskej bankovej asociácie Foto: 365.bank

Slovenská banková asociácia (SBA) je kľúčová organizácia v slovenskom finančnom priestore a jediná, ktorá zastupuje záujmy bánk a ich klientov na Slovensku. Je dôležitým partnerom vlády pri prijímaní zákonov týkajúcich sa bankového a finančného sektora.

„Je mi cťou, že som bol zvolený do Prezídia najdôležitejšej profesijnej organizácie v slovenskom finančnom priestore. Je to práve SBA, ktorá má nezastupiteľnú úlohu pri vytváraní a presadzovaní zásad zdravého fungovania bankového trhu, z ktorého v konečnom dôsledku profitujú aj jeho klienti,“ hovorí Andrej Zaťko, CEO 365.bank a Poštovej banky.

SBA zohrala podľa neho kľúčovú úlohu napríklad pri rokovaní s vládou o zrušení mimoriadneho bankového odvodu. Verí, že aj v budúcnosti bude mať asociácia dôležité slovo pri legislatívnom procese, ktorý sa bude týkať tak bánk, ako aj ich klientov, v snahe presadzovať zmeny v ich prospech.

Andrej Zaťko pôsobí v bankovom sektore už približne 20 rokov. Kariéru vo finančnom sektore odštartoval v oblasti podielových fondov, pred 15 rokmi založil a riadil privátne bankovníctvo J&T BANKY, zastával viaceré manažérske pozície v Česku a vo Švajčiarsku, pričom pôsobil aj ako riaditeľ slovenskej pobočky. V roku 2015 sa stal predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom Poštovej banky, ktorej súčasťou je aj 365.bank.