Trendy v barefoote určuje slovenská značka Be Lenka. Pomáhajú aj kampane (VIDEO)

Trendy v barefoote určuje slovenská značka Be Lenka. Pomáhajú aj kampane (VIDEO) Foto: Kolekcia letných barefoot sandál Be Lenka Grace

Slovenská firma Be Lenka sa pred 4 rokmi tešila z prvých objednávok. Po úspešnom začiatku dnes zažíva globálny rast v stovkách predaných barefootových topánok a detských nosičov denne.

Už v druhom roku podnikania - v roku 2019 - oslovila Be Lenka svojim príbehom a zaujímavým inovatívnym produktom široké publikum a získala rovno tri ocenenia po sebe: 10 inšpiratívnych žien Slovenska, ocenenia pani prezidentky Najúspešnejšie ženy a ocenenie Inovácia Žilinského kraja, vďaka lokálnej produkcii a výrobným procesom. Dobrý produkt a vytrvalosť viedli Be Lenku k ďalšiemu úspechu, získaniu ocenenia EY - Začínajúci podnikateľ roka 2019.

Reklama z vlastnej produkcie

Be Lenka dnes rastie aj vďaka marketingovým aktivitám a kampaniam, ktoré si dokáže zastrešiť s vlastným marketingovým a produkčným tímom. „Ak sa chcete dostať k svojim zákazníkom, musíte využiť všetky dostupné kanály, od remarketingových kampaní, cez sociálne siete až po billboardy, rádiové a televízne kampane,“ hovorí Juraj Fehervari, majiteľ spoločnosti Be Lenka.

Výhody barefootu predstavili v roku 2021 po prvýkrát v televíznej kampani na obrazovkách českej TV Nova Group. Kampaň trvala 10 dní, pričom reklamný spot dosiahol viac ako 7.800.000 zhliadnutí. Počas kampane Be Lenka zaznamenala priamy nárast návštevnosti českého webu až o 50%. „Televíznu kampaň hodnotíme ako veľmi úspešnú nakoľko priniesla 60% nárast tržieb z Českej republiky. Veľmi nás teší, že vznikla práve vo vlastnej produkcii s vlastným produkčným tímom. Určite plánujeme v televíznych kampaniach pokračovať a už teraz sa tešíme na kreatívny prístup, s ktorým uvedieme jarnú a letnú kolekciu pre rok 2022,“ hovorí Peter Brezani, marketingový riaditeľ.

Viac o tohtoročnej televíznej kampani Be Lenka si môžete prečítať tu.

Pochopiť zákazníka je základ

Be Lenka prináša čoraz širší výber barefootovej obuvi čím konkuruje svetovým hráčom doma aj v zahraničí. Na vysoký dopyt reaguje Be Lenka v rámci jesennej a zimnej kolekcie s ešte komfortnejším tvarom topánok a flexibilnejšou podrážkou z prvotriednej gumy. „Kľúčové bolo pre nás pochopiť, čo ľudia naozaj chcú nosiť. Zmenili sme prístup k návrhu topánok. Namiesto pridávania prvkov, ktoré sme si mysleli, že budú úspešné, sme sa začali viac zameriavať na jednoduchosť a trendy, po ktorých je prirodzene dopyt, a jednoducho sme ich preniesli do pohodlného barefootu,“ dodáva Tomáš Pospíšil, produktový manažér.  Foto: Kolekcia zimných barefoot topánok Be Lenka WinterŠkálovať pomáha expanzia, darí sa najmä v Nemecku

Efektívne riadenie kampaní, práci s dátami a flexibilný pohľad pomáha Be Lenke optimalizovať zobrazovanie modelov a tiež umožňuje firme pružne reagovať na dopyt a optimalizáciu portfólia. Takýto prístup šetrí firme čas a zdroje a dokáže sa tak lepšie a rýchlejšie rozhodovať na aký trh a s akými produktmi expandovať.

Dominantnú pozíciu si Be Lenka zastáva na silne konkurenčnom nemeckom trhu, kde počas leta zaznamenala veľký úspech s letnou kolekciou. Stabilný rast na nemeckom trhu dnes potvrdzuje aj takmer 300% medziročný nárast v objednávkach. Práve Nemecko dnes v objeme objednávok preskočilo aj domácu krajinu Slovensko alebo blízku Českú republiku, čo značí o vysokej kvalite produktov a schopnosti uspokojiť aj náročného zákazníka.

 Foto: Peter Brezani, CMO Be Lenka

Odporúčame aj: Nečakali sme takú silnú odozvu, reagujú výrobcovia barefoot topánok Be Lenka na televíznu kampaň (VIDEO)

Za top 3 krajinami, Slovensko, Česká republika a Nemecko, sa Be Lenke darí aj vo Francúzsku, Rakúsku, Fínsku, Švédsku, Slovinsku, Maďarsku a Estónsku. Be Lenku čaká medzinárodná expanzia na americký trh, kde v blízkej dobe plánuje vytvoriť sklady.

Záujem o slovenské barefoot topánky stále rastie

O zdravom raste firmy taktiež zodpovedá nárast záujmu o brand Be Lenka, ktorý je viditeľný v náraste vyhľadávaní kľúčových brandových slov, či už pri organickom vyhľadávaní alebo pri platených brandových kampaniach. Takisto rastie organická návštevnosť a nákupy z priamej návštevnosti na webe Be Lenka. Firma si aj pri svojom raste stále drží svoju pôvodnú filozofiu – návrat ku koreňom a udržateľnosť, ktoré sú pre ňu na prvom mieste. Ešte väčší dôraz na tieto hodnoty a ekologický prístup predstaví vo svojej novej kolekcii pre jar/leto 2022 a tiež pri spustení 2 nových barefootových značiek začiatkom roka 2022. Ponuku Be Lenka si môžete pozrieť tu. Možno aj vás zaujmú ich najnovšie modely.