Print this page

Externú komunikáciu Coca-Cola HBC Česko a Slovensko bude riadiť držiteľ ocenenia Mluvčí roku Foto: Coca-Cola HBC Česko a Slovensko

Manažérom externej komunikácie spoločnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko sa od začiatku tohto roka stal Václav Koukolíček.

Na čele tímu externej komunikácie bude medzi hlavné úlohy Václava Koukolíčka patriť napĺňanie a ďalší rozvoj komunikačnej stratégie, posilňovanie vzťahov s médiami, verejnosťou i partnermi a v neposlednom rade aj podpora projektov spoločnosti na poli udržateľného rozvoja, informuje spoločnosť v tlačovej správe. „Coca-Cola HBC je výrobcom a distribútorom ikonických nealkoholických nápojov. Značka sa teší dobrému menu a mimoriadnej obľube zákazníkov. Aj preto som veľmi rád za príležitosť komunikovať v jej mene nielen voči pätnásťmiliónovému českému a slovenskému trhu, ale aj smerom k partnerom či miestnym komunitám. Teším sa na mnoho zaujímavých projektov, ktoré ma s mojím tímom čakajú,“ uviedol Koukolíček.

Václav Koukolíček svoju profesijnú dráhu začal ako novinár vo vydavateľstve Ringier Axel Springer, kde mal ako vedúci politického oddelenia na starosti okrem iného investigatívnu žurnalistiku či rozhovory s významnými osobnosťami a vrcholnými politikmi. Neskôr pracoval na Ministerstve školstva – najprv ako hovorca, neskôr sa stal tajomníkom ministra so zodpovednosťou za komunikačnú stratégiu.

Do súkromnej sféry prešiel v roku 2012, keď sa stal manažérom komunikácie českého výrobcu dekoratívneho skla a zákazkových svetelných inštalácií Lasvit. V posledných siedmich rokoch viedol externú komunikáciu maloobchodného reťazca Tesco Stores SR.
V roku 2020 zvíťazil v profesijnej súťaži Mluvčí roku v kategórii Najlepší hovorca súkromného sektora. Vlani získal zlatú sošku aj v súťaži LEMUR - Česká cena za PR.