Print this page

Po 22 rokoch končí pravdepodobne najdlhšie pôsobiaci hovorca na jednom mieste Ilustr. foto: FB Most

Po 26 rokoch, z toho 22 rokoch na pozícii hovorcu odchádza z Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (Regulačný úrad – RÚ) Roman Vavro. Kam pôjde, zatiaľ neprezradil, s tým, že koncom januára po krátkej dovolenke už bude pôsobiť na novom mieste. Úrad ešte neoznámil, kto ho na pozícii hovorcu nahradí.

„Moje pracovné pôsobenie v Telekomunikačnom úrade SR (predchodca Regulačného úradu – RÚ) začalo ešte v čase, keď na telekomunikačnom trhu bol monopol na poskytovanie verejnej telefónnej služby. V tom čase na trhu nepôsobil ešte ani jeden z mobilných operátorov a pripojenie k internetu bolo skutočne drahé,“ spomína na začiatky hovorca.

„Prvé roky som s kolegami vyhľadával nelegálne vysielače, zdroje rušenia napr. rozhlasu, televízie, rádiových sietí rôznych služieb a kontroloval dodržiavanie zákona.“

Roman Vavro je vyštudovaný elektrotechnik a od strednej školy sa venuje rádioamatérskemu vysielaniu. Na Telekomunikačnom úrade (neskôr RU) pôsobil nielen na pozícii hovorcu úradu, bol aj šéfredaktorom interného periodika, šéfredaktorom vestníka úradu.

Roman Vavro  FOTO: RU

„Roman Vavro bol poradcom a PR manažérom viacerých úspešných projektov napr. aplikácie na meranie kvality internetového pripojenia, webu na porovnávanie cien internetového pripojenia a zoznamu možností pripojenia k internetu prostredníctvom bezplatných hot spotov. Venoval sa aj správe webu RÚ, prednášaniu na telekomunikačných konferenciách, publikovaniu, písaniu spotrebiteľských seriálov pre rozhlas a scenárov videí pre kanál úradu na YouTube a fotografovaniu,“ píše v tlačovej správe RÚ.

V posledných rokoch pôsobil aj v skúšobnej komisii pre overenie osobitnej odbornej spôsobilosti rádioamatérov a bol poradcom pre rádioamatérske vysielanie.

„Po 26 rokoch Romanovho pôsobenia na RÚ sa naše cesty na konci januára 2022 rozídu. Chceme aj touto cestou Romanovi poďakovať za jeho prácu a zaželať mu veľa úspechov v jeho budúcom profesionálnom aj osobnom živote,“ napísal RÚ.