Print this page

Opäť sa hľadá Hovorca roka

Už ôsmy krát si môže verejnosť vybrať najlepšieho hovorcu na Slovensku. Asociácia hovorcov Slovenska v spolupráci s agentúrou Made in Media dnes (štvrtok) spustila hlasovanie v ankete o najlepšieho hovorcu za rok 2013.

 


Najlepšieho hovorcu bude vyberať odborná komisia, ale aj verejnosť. Tá v internetovej ankete na stránke www.mojhovorca.sk môže zahlasovať za ľudí zodpovedných za komunikáciu v inštitúciách štátnej správy, samosprávy ale aj v komerčnom sektore. Hlasovať je možné do konca septembra.

Meno najlepšieho hovorcu zverejnia organizátori 11. októbra 2013 v Bratislave na Made in Media party.

Oproti minulým ročníkom sa menia vizitky jednotlivých hovorcov. „V spolupráci s Webreport.sk sme priradili k menu každého hovorcu RSS kanál. Ten generuje mediálne výstupy konkrétneho hovorcu. Ide o službu internetového monitoringu, vďaka ktorej si hlasujúci môže pozrieť prácu hovorcu," povedala Zuzana Tichá z agentúry Made in Media.

Zmenili sa aj pravidlá hlasovania. „Svoj hlas môžete odovzdať viacerým nominovaným, pričom za každého hovorcu môžete hlasovať iba raz," povedala Tichá.

Hovorcov môže nominovať verejnosť, organizátori, ale svoju nomináciu môžu poslať aj samotní hovorcovia a to aj počas trvania hlasovania. „Právo na nomináciu v internetovej ankete mojhovorca.sk má každá osoba, ktorá počas predchádzajúcich 12 mesiacov (počas celého obdobia alebo aspoň na istý čas) verejne zastupovala organizáciu samosprávy alebo neziskového sektora, štátnej správy alebo štátneho sektora, privátneho a komerčného sektora," oznamujú organizátori.

Popri hlasovaní verejnosti bude o naj hovorcoch rozhodovať aj 10 členná odborná porota.

Top hovorcom roka 2012 a zároveň hovorcom štátnej správy sa minulý rok stal hovorca Ozbrojených síl SR Milan Vanga. V kategórii samospráva a neziskový sektor získal ocenenie hovorca bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Marek Tettinger a v privátnom sektore Lucia Muthová, riaditeľka odboru firemnej komunikácie, Allianz - Slovenská poisťovňa. A verejnosť hlasovaním rozhodla, že najlepšou hovorkyňou je Zuzana Ďuďáková z UnicreditBank.

Minulý rok sa udeľovala aj anticena tzv. „hovorcovská malina," ktorú získala hovorkyňa generálneho prokurátora SR Jana Tökölyová. O tom, či bude aj tento rok, rozhodne porota na svojom zasadnutí.